ANI. Un funcționar din Oțelu Roșu nu poate justifica 2 milioane de lei

| 08 mai, 2014

ANI a cerut cercetarea unui funcționar public de la Administrația Financiară Oțelu Roșu (jud Caraș Severin), care nu poate justifica două milioane de lei, diferența dintre veniturile găsite și veniturile declarate.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate de peste două milioane de lei (aproximativ 489.629 euro) între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu soţia de către Petru-Ioan Lupşac, funcţionar public la Administraţia Finanţelor Publice Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin.

'În perioada 2006-2012, Petru-Ioan Lupşac a realizat venituri salariale în cuantum de 888.004 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 2.976.477 lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 2.088.473 lei' informează un comunicat al ANI remis joi Agerpres.

Lupşac deţine calitatea de funcţionar public la Administraţia Finanţelor Publice Oţelu Roşu din 18 octombrie 2006, iar în perioadele 21 august 2007 - 1 ianuarie 2011 şi 20 iunie 2012 - 21 decembrie 2012 a deţinut funcţia de şef administraţie.

ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor de la Curtea de Apel Timişoara în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Petru-Ioan Lupşac împreună cu soţia sa.

'Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare', precizează ANI.

Numele lui Petru Lupșac a apărut în presă la începutul anului 2013, când, aflat într-o vacanță exotică în Thailanda, casa i-a fost spartă, iar hoții au dispărut cu un seif în greutate de o tonă, în care se aflau 370.000 de euro și bijuterii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ