Persoanele fizice trebuie să-şi declare veniturile până pe 26 mai. Ce NU se raportează prin formularul 200

| 08 mai, 2014

Contribuabilii persoane fizice mai au la dispozitie aproximativ trei saptamani pentru a-si completa si depune la Fisc declaratia de venit pe anul 2013. Totusi, ei nu au obligatia sa-si declare toate veniturile obtinute in 2013. In plus, contribuabilii trebuie sa fie atenti sa nu intarzie cu depunerea declaratiei de venit, pentru ca amenzile pentru nerespectarea termenului pot ajunge pana la 500 de lei.

Nu depun formularul 200 contribuabilii care au realizat venituri din activitati independente si impozitul retinut la sursa de platitorii de venituri a fost final in cota de 16%, conform optiunii exercitate, potrivit avocatnet.ro. In plus, nu au obligatia depunerii declaratiei persoanele fizice care, in anul 2013, au realizat venituri din activitati independente impuse pe baza de norme de venit, cu exceptia persoanelor care au depus declaratiile de venit estimativ in luna decembrie 2013 si pentru care nu au fost stabilite plati anticipate.

Nu au obligatia sa depuna declaratia 200, persoanele fizice care anul trecut au avut chiria exprimata in lei, nu au optat pentru determinarea venitului net in sistem real, contractele incheiate nu indeplinesc conditiile pentru calificarea veniturilor in categoria veniturilor din activitati independente si platile anticipate cu titlu de impozit sunt egale cu impozitul anual datorat.

Sunt scutite de obligativitatea depunerii declaratiei 200 persoanele fizice care, in 2013, au realizat venituri din activitati agricole cu impunere finala, din valorificarea produselor agricole obtinute dupa recoltare, in stare naturala, de pe terenurile agricole proprietate privata sau luate in arenda, catre unitati specializate pentru colectare, unitati de procesare industriala sau catre alte unitati pentru utilizare ca atare, potrivit art. 74 alin. (4) din Codul fiscal.

Amenzile pentru nedepunerea la termen a formularului 200 sunt cuprinse intre 50 si 500 de lei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ