ANI: Ioan Hidegcuti, conflict de interese de pe urma căruia a câştigat peste un milion de lei

| 01 iul, 2014

Agenţia Naţională de Integritate îl acuză pe Ioan Hidegcuti, fost secretar general al Ministerului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri, de conflict de interese. Ioan Hidegcuti s-ar fi propus singur pentru o funcţie de director de pe urma căreia ar fi câştigat peste un milion de lei.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa conflictului de interese de natură penală în cazul lui Ioan Hidegcuti, fost secretar general al Ministerului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri, întrucât în perioada exercitării acestei funcţii a semnat un document prin care s-au realizat, direct, foloase materiale pentru sine.

'În exercitarea funcţiei publice, Ioan Hidegcuti a iniţiat un memorandum prin care a propus numirea sa în funcţia de Director general al Directoratului SC Fondul de Contragarantare SA, precum şi stabilirea remuneraţiei lunare aferente funcţiei, ulterior, persoana evaluată fiind numită în funcţia de Preşedinte al Directoratului SC Fondul Român de Contragrantare SA', informează un comunicat al ANI.

Citeşte şi: ANI cere anularea mandatului de europarlamentar a lui Mircea Diaconu

Potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului de preşedinte al Directoratului SC Fondul Român de Contragrantare SA, Ioan Hidegcuti a realizat venituri de aproximativ 1.081.708 lei.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Ioan Hidegcuti a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din noul Cod Penal al României, potrivit căruia: 'Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică'.

Citeşte şi: Ioan Cindrea, şeful CJ Sibiu, TRIMIS ÎN JUDECATĂ pentru conflict de interese

Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare. Ioan Hidegcuti nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ