Deputatul PSD Bogdan Diaconu depune o plângere penală împotriva liderului Jobbik

| 12 aug, 2013

Deputatul PSD Bogdan Diaconu a anunţat că depune astăzi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București o plângere penală împotriva cetățeanului maghiar Vona Gabor, liderul Jobbik, pentru săvârșirea de activităţi de natură să pună în pericol siguranţa naţională și ordinea publică.

"Consider în continuare că prezența lui Vona Gabor pe teritoriul României trebuie interzisă pentru acte deosebit de grave îndreptate împotriva statului român. Din acest motiv, depun astăzi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București o plângere penală împotriva cetățeanului maghiar Vona Gabor pentru săvârșirea de activităţi de natură să pună în pericol siguranţa naţională și ordinea publică", precizează deputatul PSD Bogdan Diaconu.

Plângerea sa penală vine după ce ieri a solicitat Ministerului de Externe să îl declare pe liderul Jobbik, Vona Gabor, persona non grata pentru declaraţiile sale fără precedent împotriva statului român, iar MAE a precizat că declararea persona non grata a unui cetăţean străin este aplicabilă, conform Convenţiei ONU de la Viena, doar persoanelor având statut diplomatic.

"Dacă nu are calitate oficială și diplomatică, mă îndrept împotriva lui Vona Gabor în calitatea lui de cetățean străin inamic al statului român și voi folosi procedura legală utilizată pentru expulzarea din România a persoanelor suspecte de terorism.
În plângerea penală invoc art.83 din OUG 194/2002 și luarea măsurii administrative de autoritate prin care numitul Vona Gabor să fie declarat indezirabil ca cetățean străin care a desfăşurat activităţi de natură să pună în pericol siguranţa naţională sau ordinea publică. Faptele și declarațiile numitului Vona Gabor reprezintă obiectul material al art. 83 din OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România", precizează Bogdan Diaconu în comunicatul de presă.

Deputatul solicită Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, demararea procedurilor pentru aplicarea măsurii administrative de autoritate împotriva numitului Vona Gabor prin declararea sa ca indezirabil pentru perioada maximă de 15 ani, având în vedere caracterul repetat al activităților sale împotriva statului român, precum și utilizarea calității sale publice de președinte al partidului Jobbik din Ungaria în desfășurarea acțiunilor sale prin care pune în pericol siguranța națională.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ