Descinderi de amploare la Primăria Timişoara. Care este motivul

| 22 oct, 11:23

DNA a descins în această dimineaţă, la Primăria Timişoara. Anchetatorii caută să adune noi probe în dosarul finanţării ilegale a echipei de fotbal Politehnica Timişoara a lui Marian Iancu, scrie pressalert.ro.

În acest dosar DNA Timişoara i-a pus sub acuzare pe fostul primar Gheorghe Ciuhandu, pe secretarul Ioan Cojocari şi pe alţi angajaţi pentru abuz în serviciu, prejudiciul stabilit în acest dosar fiind de 29,6 milioane lei, mai scrie sursa citată.

Cei de la DNA Timişoara caută documente legate de modul în care s-au făcut decontările către echipa de fotbal Politehnica Timişoara.

Potrivit DNA, în cursul anului 2008, 'angajați din cadrul Consiliului Județean Timiș, cu știință, au întreprins demersurile necesare, pentru alocarea unor sume de bani în vederea susținerii echipei de fotbal ce aparținea S.C. Politehnica 1921 Știința Timișoara & Invest S.A'.

'Concret, aceștia au avizat, cu încălcarea dispozițiilor legale, o hotărâre a Consiliului Județean Timiș și au semnat un protocol de colaborare pentru realizarea unui proiect de ridicare a nivelului performanței sportive și asigurarea condițiilor de accedere și participare a echipei la competițiile de club UEFA. În baza acestor documente, cu încălcarea dispozițiilor legale, au fost acordate societății comerciale mai sus menționate, care, la acel moment, înregistra restanțe la plata obligațiilor către bugetul de stat și către finanțatorul Consiliul Județean Timiș, mai multe sume de bani totalizând peste 1.000.000 euro, sumă ce constituie prejudiciu adus bugetului Consiliului Județean Timiș', susțin procurorii.

Bani au fost utilizați de către firma respectivă în alte scopuri, respectiv pentru plata datoriilor și penalităților anterioare aferente acestor datorii rezultate din contractele de închiriere și întreținere a stadionului 'Dan Păltinișanu' aflat în proprietatea Consiliului Județean Timiș și închiriat echipei de fotbal, precum și pentru plata datoriilor fiscale stabilite în sarcina clubului de fotbal rezultate din executări silite efectuate de organele fiscale ale Ministerului Finanțelor Publice etc, au mai constatat procurorii.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ