A fost găsit Sfântul Graal al Universului. Astronomii l-au botezat după numele lui Cristiano Ronaldo

| 17 iun, 18:16

O echipă internaţională de astronomi a descoperit galaxia cea mai luminoasă şi mai strălucitoare din Univers, numită prescurtat CR7, care are inclusiv indicii ale primelor stele formate după Big Bang, a anunţat miercuri Universitatea din Lisabona, transmite EFE, citată de Agerpres.

Numele ştiinţific complet al galaxiei este COSMOS Redshift 7, a cărui versiune prescurtată, CR 7, este o aluzie la 'cel mai strălucitor astru' al fotbalului portughez, Cristiano Ronaldo.

CR7 este de trei ori mai strălucitoare decât galaxia Himiko, deţinătoarea recordului în domeniu până în acest moment, şi se află la 13 miliarde de ani lumină de Terra, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior din capitala portugheză.

'Am decis să urmăm o cale diferită faţă de restul lumii şi am realizat o hartă a marilor regiuni ale cerului. Ştiam că riscul de a căuta acolo unde nu o făcea nimeni altcineva putea fi uşor compensat de descoperiri neaşteptate', a declarat conducătorul colectivului de cercetători, portughezul David Sobral.

Citeste si: Obiectele FASCINANTE DESCOPERITE care au legătură cu Iisus Hristos

În afară de galaxia cea mai luminoasă, aceşti experţi au mai făcut o importantă descoperire, catalogată drept 'Sfântul Graal al astronomiei', constând în primele stele formate în Univers.

În galaxia CR7, ei au identificat mari emisii de heliu şi hidrogen ionizate fără niciun indiciu de elemente grele, ceea ce i-a condus la această a doua mare descoperire. David Sobral susţine că este vorba despre ceva semnificativ întrucât 'acestea sunt stelele care au permis existenţa noastră' şi care au creat elementele esenţiale pentru formarea Soarelui şi apariţia vieţii în Univers.

Acest ansamblu de stele, numit în mod tradiţional 'Populaţia (stelară, n.red) III', nu fusese descoperit, existenţa lui fiind doar presupusă la nivel teoretic.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ