Cum arată una din cele mai impresionante imagini surprinse vreodată de NASA. VIDEO incredibil

| 11 iun, 2014

Aceasta este una din cele mai impresionante imagini surprinse vreodată de NASA în spaţiu. Nu este o simulare, ci o filmare time-lapse realizată cu imagini obţinute de telescopul Hubble în decursul a 4 ani.

Clipul arată extinderea unei stele, care luminează praful cosmic din jur.

Imaginile care surprind steaua V838 Monocerotis au fost înregistrate de Hubble între anii 20020-2006, iar acum experţii de la NASA au realizat un montaj care prezintă fenomenul într-un video time-lapse impresionant.

V838 Monocerotis se află în constelaţia Monoceros, aflată la 20.000 de ani-lumină distanţă.

În anul 2002, când au observat această bruscă explozie de lumină a stelei roşii variabile V838 Monocerotis, astronomii au crezut că asistă la o nova (explozia unei stele), dar apoi şi-au dat seama că nu este vorba de aşa ceva, iar emisia spectaculoasă de lumină este încă inexplicabilă.

Exită câteva teorii posibile pentru acest fenomen cosmic: pulsaţia unei stele aflate pe moarte, o emisie termonucleară a unei stele supergigant (provocată de apirnderea heliului), unirea a două stele sau consumarea de către o stea a unei planete gazoase uriaşe.

V838 Monocerotis este aşa de luminoasă încât emite de 600.000 de ori mai multă lumină ca Soarele nostru.

Sursa: Gizmodo

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ