Descoperirea care ne schimbă IMAGINEA asupra creștinismului! Cum arăta MÂNTUITORUL

| 06 oct, 2014

Imaginea lui Iisus intrată în mentalul colectiv ne arată un om cu barbă și păr lung, însă arheologii sustin ca au descoperit una dintre cele mai vechi reprezentari din lume ale lui Iisus. Imaginea descoperita este insa una neobisnuita, figura lui Iisus Hristos apare fara barba si purtand o toga de filosof.

Cercetatorii din Spania au gasit figura lui Iisus pe o farfurie, intr-o cladire religioasa din vechiul oras Castulo din Andalusia, potrivit Daily Mail.

Farfuria din sticla dateaza din secolul al IV-lea d.Hr., potrivit arheologilor spanioli. Figura lui Iisus este gravata si El este flancat de doi dintre apostolii sai, Petru si Pavel, scrie ziare.com.

Scena este una frapanta, deoarece Iisus arata mult diferit fata de reprezentarile ulterioare. El nu are barba, are parul scurt, buclat si poarta ceva care pare a fi o toga de filosof.

Citește și: Prima IMAGINE a lui IiSUS HRISTOS descoperită de arheologi! Cum arată Mântuitorul

Aceasta reprezentare este un contrast izbitor cu imaginile traditionale obisnuite din ziua de astazi ale lui Iisus, cu barba si cu parul lung.

Se crede ca farfuria a fost folosita pentru a pastra painea euharistica sfintita in ritualurile crestine din perioada timpurie. Ea masoara 22 de centimetri in diametru si fragmente din ea au fost descoperite de oamenii de stiinta care au lucrat la proiectul FORVM MMX din orasul Castulo din Andalusia, Spania.

Piesele au fost gasite intr-o stare excelenta de conservare, 81% din suprafata originala a fost restaurata de catre arheologi.

Tag-uri: Iisus Hristos
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ