Despre prostie și ticăloșie cu Dan Voiculescu

| 03 iun, 2013

Cel care-i acuză pe alții de ticăloșie este cel care a candidat din nou pe același fotoliu de senator la doar câteva luni după ce-și dăduse demisia, pentru a-și da și a doua oară demisia din motive bărbătești (ca să se pună la dispoziția justiției, spunea el, deși justiția nu avea nicio opreliște în a-l judeca).

Pentru că nu era în țară ca să poată merge în studio la Mihai Gâdea, Dan Voiculescu a scris pe blog. Presa publicase informația că patronul Antenelor a plecat în străinătate la numai o zi după ce fusese chemat la DNA împreună cu fiica sa Camelia să dea explicații în cazul arestării lui Sorin Alexandrescu (ceea ce aduce indicii în plus că ei sunt cei care apăreau în interceptări întrebându-l pe directorul Antena Group cum merge cazul RCS-RDS).

Dan Voiculescu spune că pleacă des în străinătate, că are călătoriile planificate cu mult timp înainte și că nu-și poate „schimba programul după dorințele unor televiziuni pierdute în derizoriu, certate cu bunul simț și adevărul”. Corect, orarul plecărilor în străinătate este mai predictibil decât o chemare la DNA pentru explicații în cine știe ce caz de corupție. Argumentul lui este de forță: „după ce am înfruntat deschis abuzurile regimului Basescu în perioada sa de maximă forță, dacă cineva crede că mă ascund acum este fie prost, fie ticălos”.

Interesant, această dovadă de curaj vine tocmai de la cel care a demisionat de două ori din Parlament ca să evite o posibilă condamnare în dosarul ICA. Cel care-i acuză pe alții de ticăloșie este cel care a candidat din nou pe același fotoliu de senator la doar câteva luni după ce-și dăduse demisia, pentru a-și da și a doua oară demisia din motive bărbătești (ca să se pună la dispoziția justiției, spunea el, deși justiția nu avea nicio opreliște în a-l judeca).

Cel care-i face pe alții proști este cel care teoretic ar trebui să se priceapă la cifre, măcar ca măsură de exprimare a averii sale sau a cifrei de afaceri. În schimb, Dan Voiculescu prezintă niște cifre care arată clar că nu au fost trecute prin niciun filtru critic. „Din datele preliminare ale monitorizărilor, în doar trei zile, două televiziuni mi-au invocat numele de peste 5.000 de ori în contexte halucinante, printre care dezinformări flagrante care au scopul evident de a genera presiuni asupra instituțiilor statului”, scrie el pe blog.

Deci o televiziune (să spunem RTV, cealaltă nu-mi dau seama dacă e Realitatea TV sau B1TV) i-a pomenit numele de 2.500 de ori în trei zile. Adică de 833 de ori pe zi, adică de 35 de ori pe oră, luând în calcul transmisie 24/24. Practic, susține Dan Voiculescu, fiecare din cele două televiziuni i-a pomenit numele în contexte defăimătoare cel puțin o dată la două minute timp de trei zile. Nu neagă nimeni că arestarea de la Antena Group a fost subiectul săptămânii, dar ca să-i iasă calculele lui Dan Voilescu ar fi trebuit întrerupte și buletinele meteo ca să mai facă loc unei denigrări la adresa mogulului.

O ultimă observație: Dan Voiculescu acuză o practică pe care angajații săi (e drept, cei aleși) o au în fișa postului. Să nu uităm, din referatul DNA privind șantajul Antena Group – RCS-RDS, episodul în care amenințările cu publicarea unor materiale compromițătoare erau proferate sub formă de promo la televizor. Procurorii DNA au numărat că, într-un interval de 18 zile, unul din posturile Antenei a anunțat de 42 de ori materialul cu care presau grupul RCS-RDS să semneze un contract bănos pentru trustul din Băneasa (referat DNA, pag. 14). Halucinant sau nu?

 

UPDATE. Potrivit unei monitorizări realizate de Media Trust la cererea paginademedia.ro, promoul care amenința cu dezvăluiri defavorabile grupului RCS-RDS a fost difuzat de 208 ori pe mai multe posturi ale trustului Intact: de 106 ori pe Antena 1, de 62 de ori pe Antena 2, de două ori pe Antena 3 și de 38 de ori pe GSP TV. Toate acestea în intervalul 9-30 mai.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ