DEUTSCHE WELLE: “Preşedintele” e bolnav prin definiţie

| 17 iul, 2014

Potrivit unui sondaj INSCOP, un sfert dintre români consideră că Ceauşescu se potriveşte cel mai bine cu conceptul de “preşedinte”. Cum se explică acest lucru?, se întreabă Deutsche Welle.

La prima vedere e deconcertant. Nici nu ştim ce să spunem şi e mai bine de fapt să rămânem o clipă în această zonă de nehotărâre reflexivă. Să tratăm subiectul ca şi cum ne-am găsi în faţa unui fapt neutru ar fi greşit, după cum greşit ar fi şi să ne lansăm emotiv în tot soiul de imprecaţii la adresa “poporului stupid”, incapabil să-şi judece bine propria istorie. Datele nu sună deloc bine, dar, care este explicaţia lor, sondajul nu ne spune şi nici nu poate să o facă. A susţine că un sfert dintre români îl mai venerează pe Ceauşescu ar fi în dezacord cu toate celelalte lucruri pe care le ştim.

Citeşte mai departe AICI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ