DEZVĂLUIRE INEDITĂ: Iată de ce se scumpeşte francul elveţian. Află şi cum să ştii când se scumpeşte iar

| 06 mar, 11:05

Banca Naţională a Elveţiei (BNS) a dat vineri un anunţ care este un indiciu clar în privinţa scumpirii francului elveţian în raport cu mai multe valute, inclusiv cu leul românesc.

Astfel, BNS a anunţat vineri că anul trecut a înregistrat un profit net record de 38,3 miliarde de franci, uşor peste rezultatul preliminar de 38 de miliarde de franci anunţat în urmă cu două luni, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Mai mult, profitul record înregistrat de BNS în 2014 vine după o pierdere de 9,1 miliarde franci înregistrată în 2013. Ceea ce arată foarte clar că BNS a scumpit francul pentru a câştiga mai mult, fapt care a avut impact şi asupra PIB-ului Elveţiei.

Profit

Revenind la profit, potrivit cifrelor detaliate publicate vineri de BNS, profitul net record înregistrat în 2014 este compus din 34,5 miliarde de franci de pe urma poziţiilor în valută la care se adaugă 4,1 miliarde de franci provenite de pe urma stocului de aur.

În pofida faptului că 2014 a fost un an excelent, BNS a ţinut să calmeze aşteptările referitoare la majorarea dividendelor către acţionari, în principal cele 26 de cantoane elveţiene şi Guvernul federal elveţian. 'Având în vedere volatilitatea considerabilă a rezultatelor sale, BNS nu exclude posibilitatea ca, în anumiţi ani, distribuţia profiturilor să fie suspendată complet sau să se deruleze la o scară redusă', se arată în raportul anual al BNS. Instituţia a adăugat că nu poate face niciun fel de predicţii cu privire la rezultatele sale pe 2015.

Aşa cum a anunţat şi în luna ianuarie, Banca Naţională a Elveţiei va distribui acţionarilor săi dividende în valoare de două miliarde de franci pentru 2014. Anul trecut, cantoanele şi Guvernul elveţian nu au primit dividende de la BNS, pentru prima dată după 1907, deoarece Banca Naţională a înregistrat pierderi de 9,1 miliarde de franci.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 mar, 11:57
Noutate absoluta !!!
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
06 mar, 11:31
Tavi
Ai grija de batrinete acuma pina esti tinar
Cea mai noua oferta de lucru !!! Oferim curs gratuit si complet de instruire ! Succesul garantat se ascunde in ambitia noastra a fiecaruia dintre noi de a nu renunta.S-ar putea ca la batrinete sa trebuiasca sa muncesti daca nu faci ceva in plus acuma pina esti tinar. sellectam urgent dezvoltatori de prioect pentru piata nationala si mondiala.Part-time(in timpul liber 3 ore/zi) sau full-time. Cerem seriozitate maxima.Alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ