Diaconescu: Îi respect pe cei plecaţi din PMP, dar nu ştiu de ce o critică pe Udrea

| 09 iul, 2014

Liderul Fundaţiei Mişcarea Populară şi candidatul PMP la preşedinţie, Cristian Diaconescu, spune că îi respectă pe intelectualii care au părăsit partidul, dar nu ştie care este rezultatul criticilor aduse de aceştia preşedintelui formaţiunii, Elena Udrea.

El a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări, că foştii săi colegi nu au înţeles cum funcţionează un partid.

'Respect pe toţi cei care îşi aduc o contribuţie pentru a forma noi formaţiuni politice, cei care ies din letargie, din suficienţa unei vieţi neimplicate politic. Viaţa politică din România e aşa cum e, fie priveşti sceptic de pe margine, fie te implici şi respecţi regulile, care îţi plac sau nu, dar pe care le cunoşti când îţi asumi un demers într-un partid politic. Senzaţia mea este că o serie dintre foştii mei colegi nu au înţeles bine cum funcţionează un partid politic şi care sunt regulile, dar fie le accepţi, fie încerci să le schimbi din interior. Mă nedumereşte ideea de a lua ţintă o femeie, una care are curajul să se lupte cu partide şi politicieni bine fixaţi în realităţile româneşti. Ţinta este în altă parte şi o spun celor cu mai multe diplome sau mai puţine. Nu ştiu care ar putea fi rezultatul unei victorii în lupta cu Elena Udrea, dar ştiu care ar fi rezultatul unei înfrângeri în lupta cu clanurile care confiscă România', a afirmat Cristian Diaconescu.

El a adăugat că speră să nu fie dezamăgit de cei care au plecat şi care au criticat pentru că au alte opţiuni politice.

'Nu ştiu dacă aceşti oameni vor putea trece de la faza de opoziţie într-un partid în faza de disidenţă. Mi-aş dori să înţeleagă şi să modifice jocul politic, dar să participe la el în baza regulilor. Sper să nu fie critici care să deschidă drumul spre alte opţiuni politice, sper să nu mă dezamăgească. Plec de la premisa de bună credinţă că aceşti oameni nu au înţeles jocul, puţină răbdare şi cred că ceea ce îşi doresc s-ar fi împlinit', a spus Cristian Diaconescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ