DIESELGATE. Ministrul mediului: E anormal ca cineva să plătească taxa de mediu retroactiv

| 29 sep, 15:02

O comisie coordonată de Ministerul Mediului ar urma să analizeze implicaţiile scandalulul Volkswagen în România. Deocamdată, singura asigurare transmisă şoferilor este că nu vor plăti ei pentru neregulile companiei germane.

„Mi se pare anormal ca un cetățean de bună-credință, care a dat foarte mulți bani pentru marca respectivă și și-a achiziționat un astfel de autovehicul, să fie pasibil, într-o perioadă următoare cumva, să plătească, de exemplu, un Euro 6 care se poate dovedi că nu este Euro 6, ci Euro 4 sau Euro 5, să plătească o anumită taxă de mediu. Lucrul acesta nu este admisibil, bineînțeles că măsurile o să fie luate după ce o să fie făcută analiza, pe baza procedurii pe care o să ne-o prezinte specialiștii din grupurile reunite ale celor două ministere (Mediu și Transporturi - n.r.)”, a declarat Grațiela Gavrilescu, ministrul mediului.

Premierul, în schimb, s-a ferit să vorbească în numele Guvernului. Nu însă şi în nume personal. „Scandalul Volkswagen, acel Volkswagen? Nu, nu are Guvernul un punct de vedere, avem un singur punct de vedere personal, că din când în când o lecţie pentru cei care tot dau lecţii e binevenită”, a spus, luni, Victor Ponta.

Reacţia premierului vine după ce Comisia Europeană a cerut ca toate statele membre să demareze propriile investigaţii referitoare la maşinile care ar putea păcăli normele de poluare.

Deocamdată, s-a creat un grup de lucru din care fac parte reprezentanţi RAR şi autorităţi responsabile cu protecţia mediului, pentru a vedea exact câte astfel de maşini au ajuns în România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 sep, 15:31
Daniel
Oferta
Oferta vazuta peste tot! De ce crezi ca vezi peste tot aceasta oferta de lucru la domiciliu? Răspuns: pentru ca suntem extrem de seriosi! Oamenii ni se alatura mereu si suntem o organizatie in plina extindere! Stai pe margine si te uiti sau participi si tu si incepi sa castigi bani? Te indrum eu pas cu pas, dupa ce ma cauti pentru mai multe detalii, la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ