DIICOT: 14 persoane au fost trimise în judecată pentru CLONARE de carduri bancare

| 04 feb, 22:27

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea au trimis în judecată membrii unei grupări care se ocupa cu montarea de dispozitive de copiere a datelor de identitate a cardurilor pe bancomate din țară și străinătate - Cehia, Olanda și Germania, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Ioan Bejușcă, Constantin Eduard Sîrbu, Alin Dumitru Olog, Sebastian Eugen Fotă, Adrian Belean, Andrei Gabor, Viorel Ciprian Brisc, Robert Janos Koteles, Lucian Constantin Gafencu, Roman Kosorinsky, Sorin Sasu, Ioan Mihai Lasca, Valentin Cosmin Leho și Gheorghe Cosmin Zlibuț sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, falsificarea de instrumente de plată electronică, deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, punerea în circulație de valori falsificate, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos prin transmiterea neautorizată de date de identificare.

Anchetatorii susțin că, începând cu anul 2012, membrii grupării au desfășurat în România și în state ale Uniunii Europene, respectiv Cehia, Olanda și Germania, activități de skimming (montarea aparaturii artizanale de copiere a datelor de identitate a cardurilor folosite la ATM-uri de clienții diferitelor bănci), precum și activități de retrageri de numerar sau achiziționări de bunuri de la societăți comerciale prin folosirea de carduri contrafăcute.

Gruparea era structurată pe trei paliere. Primul palier a avut ca sarcină deținerea și montarea aparaturii de tip skimming pe ATM-uri din străinătate în vederea capturării informațiilor de identificare a cardurilor aparținând clienților care efectuează operațiuni de retragere de numerar și pe care le-au transmis, de regulă prin e-mail, altor persoane în vederea falsificării.

Al doilea palier a avut ca sarcină falsificarea cardurilor bancare în România și transmiterea lor altor persoane pentru efectuarea de operațiuni bancare frauduloase, iar al treilea palier a avut ca sarcină efectuarea fie în mod nemijlocit, fie prin persoane interpuse — "săgeți" — de operațiuni ilicite de retrageri de numerar sau achiziționări de bunuri din străinătate cu carduri falsificate.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Bihor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ