DIICOT: Cetăţeni turci şi români, trimişi în judecată pentru traficul a peste 300 de kg de heroină

| 21 ian, 14:49

Procurorii DIICOT i-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Yigit Hakan, Săman George-Solomon, Bîngă Liviu-Constantin şi Sincar Huseyin, după ce aceştia au introdus în ţară peste 310 kg heroină, disimulată în rezervoarele a două autotrenuri, transmite Agerpres.

"La data de 14 ianuarie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpaţilor (...) pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, participaţie improprie la infracţiunea de trafic internaţional de droguri de mare risc în formă continuată şi participaţie improprie la infracţiunea de trafic de droguri de mare risc în formă continuată", informează un comunicat al DIICOT. 

Totodată, s-a dispus trimiterea în judecată a SC Unitrafic SRL şi SC Resident SRL - care deţineau cele două autotrenuri - pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic internaţional de droguri de mare risc şi aderare la un grup infracţional organizat. 

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna mai 2014, Yigit Hakan împreună cu Săman George-Solomon a constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat în luna martie 2015 şi Bîngă Liviu-Constantin şi Sincar Huseyin, în scopul săvârşirii de infracţiuni privind traficul internaţional de droguri de mare risc, respectiv heroină. 

Ei au organizat transportarea cantităţii de 310,76 kg heroină, iar pe 23 şi 27 iulie 2015 au introdus drogurile din Ucraina în România prin PTF Siret, heroina fiind disimulată în rezervoarele a două TIR-uri. 

"Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că aceste transporturi de droguri erau organizate sub paravanul unor transporturi legale de mărfuri, prin intermediul unor societăţi comerciale, ce deţineau autocamioane înmatriculate în România şi în ale căror rezervoare erau amenajate lăcaşuri speciale pentru disimularea drogurilor", se arată în comunicat. 

S-a reţinut că rolul grupului constituit pe teritoriul României a fost acela de a prelua drogurile din Turcia sau Ucraina şi de a le transporta în vestul Europei (Olanda, Germania), cu tranzit pe teritoriul României. 

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ