Directorul SC Grossmann, cercetat in dosarul cumnatului premierului Ponta, plasat in arest la domiciliu

| 03 mar, 23:35

Directorul SC Grossmann Engineering Group, Ilie Drăgan, arestat preventiv în dosarul privind fraudarea de fonduri europene în care este vizat şi cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, a fost plasat în arest la domiciliu, decizia Instanţei Supreme fiind definitivă.

Potrivit datelor postate pe site-ul oficial al Inaltei Curti de Casatie si Justitiei, instanta a admis, marti, contestatia formulata de Ilie Dragan impotriva deciziei prin care a fost dispusa arestarea preventiva a sa.

Astfel, magistratii au respins propunerea de arestare a inculpatului formulata de procurori si au dispus luarea masurii arestului la domiciliu fata de Ilie Dragan pe o durata de 30 de zile, de la 3 martie 2015 la 1 aprilie 2015 inclusiv, decizia fiind definitiva.

Procurorii din cadrul DNA Ploiesti au dispus inceperea urmaririi penale fata de Ilie Dragan pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si deturnare de fonduri europene destinate unui proiect privind extinderea retelei de canalizare a orasului Comarnic.

Contractul avand ca obiect 'Extindere retele de canalizare in orasul Comarnic' a fost atribuit de catre SC Hidro Prahova (societate cu capital integral de stat la care Consiliul Judetean Prahova este actionar majoritar) asocierii SC Grossmann Engineering Group S.R.L. - SC Euro Construct Trading 98 S.R.L. si a fost semnat la data de 13.01.2012.

Citeşte şi: Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, rămâne în arest preventiv

Conform DNA, in perioada 2011- 2015, Ilie Dragan, in calitate de director in cadrul SC Grossmann Engineering Group, impreuna cu inculpatii Iulian Hertanu, Vladimir Ciorba si Mihail Coman, a constituit un grup infractional pentru a actiona in vederea adjudecarii frauduloase a unui contract de lucrari finantat preponderent din fonduri europene, insusirii nelegale a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute in cadrul proiectului cu finantare europeana si sustragerii de la plata contributiilor datorate catre stat.

'Inculpatul Dragan Ilie Florin s-a implicat personal in efectuarea de plati de la SC Grossmann Engineerig SRL catre 2 agenti economici pe care ii controla in calitate de asociat si administrator si a extras personal sume de bani din conturile SC Grossmann Engineerig SRL si ale altor doua firme controlate de grupul infractional si folosite in scopul aratat', se arata in comunicatul citat.

Citeşte şi: VICTOR PONTA: Mă doare când văd că se întâmplă ceva cu familia mea


Potrivit anchetatorilor, membrii grupului au deturnat din cadrul proiectului si si-au insusit in interes propriu suma totala de 7.797.410 lei (bani ridicati in numerar din conturi ale persoanelor juridice ti fizice, reprezentand un procent de aproximativ 54% din totalul sumelor ce au fost identificate ca fiind achitate de SC Grossmann Engineerig SRL catre 'partenerii' la care se pretinde ca au fost subcontractate lucrari) si s-au sustras de la plata catre stat, prin practici evazioniste, a sumei de 2.515.293 lei.

In acelasi dosar, sunt cercetati in stare de arest preventiv Iulian Hertanu, cumnat al premierului Victor Ponta, si omul de afaceri Vladimir Ciorba, in timp ce deputatii Vlad Cosma si Sebastian Ghita, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, fostul consilier judetean Mihail Coman, omul de afaceri Liviu Munteanu, dar si directorul de productie al SC Hidro Prahova, Iuliu Virgiliu Roman, sunt cercetati sub control judiciar.

Citeşte şi: Sora lui Victor Ponta mărturiseşte pe Facebook de ce a fost chemată la DNA

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ