Directorul unui supermarket, condamnat pentru moartea unui angajat

| 11 iun, 2014

Directorul unui supermarket din municipiul Bârlad a fost condamnat de instanţă la zece luni de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, după ce un angajat a murit strivit de o masă mare de gheaţă care i-a căzut pe spate în timp ce încerca să o îndepărteze de pe un magazin.

Judecătoria Bârlad l-a condamnat pe directorul societăţii Paloda SA Bârlad, Dumitru Tomescu, la zece luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, fiind găsit vinovat de către instanţă de moartea unui angajat care a fost strivit de gheaţa căzută de pe un magazin, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În cadrul aceluiaşi proces, derulat pe parcursul a jumătate de an, magistraţii bârlădeni l-au condamnat pe Tomescu şi la două luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru "neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă dacă se creează un pericol grav şi iminent de producere a unui accident de muncă".

Judecătoria Bârlad a contopit cele două pedepse, urmând ca directorul societăţii Paloda să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv zece luni de închisoare cu suspendare.

Sentinţa Judecătoriei Bârlad nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Angajajul magazinului, în vârstă de 43 de ani, a murit în 23 februarie 2012, în urma unui accident de muncă, după ce o masă mare de gheaţă i-a căzut pe spate în timp ce încerca să o îndepărteze de pe un magazin din centrul municipiului Bârlad. Bărbatul era angajat pe post de ziar al firmei care deţinea magazinul şi în momentul producerii accidentului era împreună cu mai mulţi colegi de muncă. Bărbatul a fost transportat în stare critică la Spitalul de Urgenţă din Bârlad, însă la scurt timp a murit.

Potrivit necropsiei făcute de Serviciul de Medicină Legală Vaslui, moartea bărbatului a fost "violentă, cauzată de un şoc mixt, cu hemoragie internă toraco-abdominală şi hemopneumotorax drept, fracturi costale multiple, ruptură de lob drept a ficatului".

Firma din Bârlad care deţine magazinul a fost amendată şi cu suma de 18.000 lei de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui, după ce s-a constatat că nu au fost luate măsurile necesare pentru securitatea angajatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ