Oana Niculescu Mizil, CONDAMNATĂ la 3 ani de închisoare

| 07 oct, 2014

Oana Niculescu Mizil a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzată de conflict de interese. Decizia nu este definitivă.

Deputatul PSD Oana Niculescu Mizil a fost trimisă, în 2013, în judecată pentru conflict de interese, fiind acuzată de ANI că, din mai 2009 până în septembrie 2011, şi-a angajat mama la biroul său parlamentar, aceasta obţinând venituri de peste 65.000 de lei. Dosarul a fost judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Oana Niculescu Mizil Ştefănescu a solicitat încadrarea în muncă a mamei sale, în cadrul biroului ei parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă prin care, în perioada mai 2009 - septembrie 2011, aceasta a realizat foloase materiale în cuantum de 65.697 de lei.

Deputatul PSD Oana Niculescu Mizil a fost reclamată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) la Parchetul instanţei supreme, pentru conflict de interese.

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit, în septembrie 2011, faptul că "Oana Niculescu-Mizil Ştefănescu Tohme, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea mamei sale, Lidia Niculescu Mizil Ştefănescu, începând cu data de 29 aprilie 2009, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 42 Bucureşti, încălcând, astfel, prevederile Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei".

În 19 septembrie 2011, deputatul PSD Oana Niculescu Mizil preciza, într-un comunicat, că mama ei nu este funcţionar public, ci are statut de personal contractual, menţionând că raporturile biroului de parlamentar cu aceasta au încetat în cursul zilei respective.

În 7 octombrie 2011, Oana Mizil a înregistrat la Secţia de contencios administrativ acţiunea sa de anulare a actului constatator al ANI, acţiune ce a fost respinsă în 20 iunie 2012. Deputata a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Oana Niculescu Mizil este deputat PSD de Bucureşti şi se află la al doilea mandat în Parlamentul României.

Citeşte şi: Oana Niculescu Mizil a fost trimisă în judecată pentru conflict de interese

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ