DN 2, deschis doar pentru cazurile de urgenţă şi autoturismele blocate pe drum

| 27 ian, 2014

Circulația pe DN2 (E 85), închisă sâmbătă la prânz din cauza viscolului, a fost reluată, luni după-amiază, în județul Buzău, pentru cazurile de urgență și pentru autovehiculele cu greutatea de până în 3,5 tone care erau oprite pe drum de mai mult timp, în Vrancea drumul fiind deschis fără restricţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Marius Sârbescu, circulația pe DN2 (E85) a fost reluată luni după-amiază, asigurându-se accesul pentru cazurilor de urgenţă şi autovehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 3,5 tone, care se aflau în filtre de mai mult timp. Mașinilor le este permis să plece în coloană, câte 15-20, cu antemergător, în mod controlat şi alternativ.

Și în județul Vrancea, circulația a fost reluată pe DN 2 (E 85), fără a exista restricţii.

În județul Buzău, la ora transmiterii acestei știri sunt încă izolate orașele Buzău și Râmnicu Sărat, Pogoanele, dar și 55 de comune cu satele arondate, în timp ce cinci localităţi sunt nealimentate cu energie electrică.

De asemenea, 24 de drumuri județene sunt în continuare blocate de nămeți, iar unul este închis preventiv de autorități. Totodată, drumurile naționale DN 1 B Buzău-Ploiești, DN 2 B Buzău-Brăila, DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila, DN 2 C Buzău-Slobozia rămân închise. Pe DN 10 Buzău-Brașov se circulă, însă li se permite accesul doar mașinilor cu masa sub 7, 5 tone.

Între timp, în județul Buzău continuă misiunile de salvare a oamenilor. O autospecială cu şenile din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău s-a deplasat, luni, în comuna Vadu-Paşii pentru preluarea unui pacient cu fractură la un picior. Apoi, o autospecială cu şenile împreună cu o autospecială pentru primă intervenție și comandă dislocată de la ISU Mureş, cu lucrători din cadrul Electrica, a mers în localitatea Voetin pentru remedierea unor avarii la staţia de pompare care asigură alimentarea cu apă a municipiului Râmnicu Sărat. De asemenea, efective din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, respectiv 98 de cadre cu 9 autovehicule acţionează la Râmnicu Sărat pentru deblocarea căilor de acces.

Două cazuri medicale s au înregistrat și în localitatea C A Rosetti, de unde un echipaj al Serviciului Rutier care acţiona pe DN 2B a preluat o fată în vârstă de 8 ani, diagnosticată cu apendicită acută şi un băiat în vârstă de 5 ani, diagnosticat cu laringită, cu febră de peste 38 de grade. Cei doi copii, însoţiţi de asistenta de la cabinetul medical din comună, mama unuia dintre ei şi o farmacistă, au fost transportaţi cu autospeciala de poliţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ