DNA: Administratorul companiei Euroticket, trimis în judecată pentru înşelăciune de 11 milioane de lei

| 09 ian, 14:31

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a lui Traian Miclăuş, administrator al fostei SC Euroticket Company SRL (devenită Operativ Logistic SRL), pentru săvârşirea infracţiunilor continuate şi concurente de înşelăciune, delapidare şi abuz în serviciu.

Procurorii au mai trimis în judecată şi societatea Operativ Logistic SRL, pentru săvârşirea infracţiunii continuate de înşelăciune, precum şi Grupul de Management al Creanţelor Z SRL, Universal Agrozootehnica SRL şi Software&Hardware Industry SRL, pentru săvârşirea infracţiunii continuate de complicitate la abuz în serviciu, conform DNA.

Conform rechizitoriului, Traian Miclăuş, împreună cu persoana juridică pe care o administra în fapt, SC Euroticket Company SRL (devenită SC Operativ Logistic SRL), unitate emitentă de bilete de valoare (tichete de masă, tichete cadou) a indus în eroare 12 mari retaileri (SC Dedeman SRL, SC Romania Hypermarche SA, SC Kaufland SCS, SC Auchan Romania SA, SC Rewe Romania SRL, SC Mega Image SRL, SC Real Hypermarket SRL, SC Profi Rom Food SRL, SC Lidl Discount SRL, SC Billa Romania SRL, SC Artima SA, SC Carrefour Romania SA), determinându-i să accepte la plată tichete de masă şi tichete cadou puse în circulaţie în luna decembrie 2010, fără intenţia de a le deconta, provocând astfel un prejudiciu de 11.008.549,86 lei.

"În calitate de director al Euroticket Company SRL, inculpatul Miclăuş Traian şi-a însuşit din gestiunea societăţii comerciale amintite, în mod repetat, din iunie 2010 şi până iunie 2011, suma de 3.363.792 lei, plătind prestaţii simulate de consultanţă pe care şi-ar fi acordat-o lui însuşi. Suma de bani amintită era plătită SC Euroticket Company SRL de angajatori pentru tichetele remise (tichete care urmau a fi încredinţate angajaţilor), aparţinea retailerilor care acceptau tichetele ca mijloc de plată şi se afla vremelnic în gestiunea Euroticket Company SRL; legea interzice ca banii necesari decontării de tichete să fie folosiţi în alte scopuri de unităţile emitente ale biletelor de valoare", se mai arată în comunicat.

Suma menţionată anterior a fost retrasă în numerar, prin 208 operaţiuni, din soldul de casă al SC Euroticket Company SRL.

Procurorii anticorupţie menţionează că Traian Miclăuş a început să delapideze societatea comercială pe care o administra în fapt, Euroticket Company SRL, în condiţiile în care a iniţiat negocieri cu o altă firmă pentru vânzarea clientelei şi a activelor.

Astfel, Miclăuş a început să treacă din fondurile SC Euroticket Company SRL sume importante de bani sau creanţe în patrimoniul altor societăţi comerciale pe care le controla iar dacă în vara anului 2010, atunci când făcea demersuri de prelungire a autorizării, SC Euroticket Company SRL avea disponibilul necesar decontării tichetelor aflate în circulaţie, în luna noiembrie 2010 societatea comercială nu mai avea sumele necesare nici în bancă, nici în casă şi nu deţinea nici creanţe neîncasate pentru a putea deconta tichetele emise.

"În calitate de director al Euroticket Company SRL, Miclăuş Traian a plătit în perioada februarie - martie 2011 1.200.000 lei din banii societăţii comerciale amintite către o firmă terţă (pentru servicii fictive) în vederea stingerii în parte a unei datorii personale; a asumat în numele SC Euroticket Company SRL, în perioada 2010-2012, obligaţii împovărătoare faţă de societatea comercială afiliată Grupul de Management al Creanţelor Z SRL, în valoare de 16.065.440 lei (din care s-au plătit 5.072.532,14 lei); a scos 7.588.291 lei din patrimoniul SC Euroticket Company SRL, în perioada 2010-2011, şi i-a transferat în beneficiul unor societăţi comerciale afiliate, prin plăţi pentru servicii fictive sau inutile (în special de consultanţă ori IT, pretins a fi prestate de Universal Agrozootehnica SRL, de Mondial Agrozootehnica SRL), prin plata (către SC Software & Hardware Industry SRL) unei garanţii de execuţie şi a unor chirii (anticipat, pe termen lung) asumate cu rea credinţă, dar şi prin împrumuturi acordate unor firme afiliate şi stinse printr-un mecanism fraudulos de compensare", arată DNA.

Prejudiciul rezultat din delapidare este de 3.363.792 lei iar cel din abuz în serviciu, de 8.788.291 lei (plăţi către Black Phantom SRL şi către societăţi afiliate).

În cauză, procurorii au dispus luarea măsurii asigurătorii prin instituirea sechestrului asupra bunurilor imobile şi asupra conturilor bancare aparţinând inculpaţilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ