Marian Vanghelie a fost audiat de procurorii DNA

| 09 ian, 11:49

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, s-a prezentat la DNA, unde a fost chemat pentru a da explicaţii în legătură cu mai multe declaraţii pe care le-a făcut despre organizarea alegerilor în diaspora.

Marian Vanghelie a făcut mai multe declaraţii publice în noiembrie şi decembrie 2014, în care a făcut referire la mai multe nereguli privind organizarea alegerilor în străinătate, notează digi24.

Vanghelie a fost exclus din PSD la sfârşitul lunii noiembrie la şedinţa în care PSD a făcut bilanţul alegerilor şi a analizat rezultatele. O măsură similară a fost luată atunci cu privire la Dan Şova şi la Mircea Geoană.

Citeşte şi: Demascarea lui Vanghelie

Direcţia Naţională Anticorupţie face cercetări cu privire la faptă, şi în acest stadiu al anchetei, strânge probe în dosarul privind problemele la votul din diaspora.

Dosarul privind probleme la votul din diaspora, la alegerile prezidenţiale, a fost constituit iniţial pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), prin conexarea a şase dosare penale care au vizat plângeri legate de modul de desfăşurare a scrutinului. Faptele sesizate în plângeri sunt abuzul în serviciu, neglijenţa în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Citeşte şi: Geoană către Vanghelie – bă, ne-ai deconspirat

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, în 2 decembrie 2014, dosarul de la PICCJ, întrucât DNA avea în lucru un alt dosar care vizează aceleaşi fapte.

În 8 decembrie, Autoritatea Electorală a transmis mai multe documente solicitate de DNA, între acestea numărându-se corespondenţa intra şi interinstituţională privind votul din diaspora.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ