DNA atacă la vârf: Șeful Protecției Consumatorilor Constanța, reținut pentru dare de mită

| 21 mar, 17:48

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Mihai Perifan, a fost reţinut pentru dare de mită, urmând a fi prezentat sâmbătă Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), potrivit Agerpres.

 

Totodată, procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore începând de vineri şi a inspectorului ANAF Damu Fudulea, detaşat ca specialist antifraudă fiscală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, cu privire la săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Fudulea va fi prezentat sâmbătă Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Pe baza informaţiilor primite de la celălalt inculpat, pe 19 martie, Mihai Perifan i-a promis unui ofiţer de poliţie 15.000 de euro pentru ca un subordonat de-al acestuia să conducă cercetările dintr-o cauză penală pe care o instrumenta de o asemenea manieră încât să se ajungă la o soluţie favorabilă pentru o rudă a sa şi societăţile apropiate acesteia, dându-i în aceeaşi zi 14.000 de euro.

În acelaşi scop Mihai Perifan a remis vineri aceleiaşi persoane 1.000 de euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Potrivit DNA, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ