DNA: Camelia Dindelegan a apelat la persoane cu funcţii publice pentru obţinerea titlului de profesor universitar

| 31 aug, 13:15

Camelia Maria Dindelegan a apelat la persoane influente, cu funcţii publice, pentru obţinerea gradului didactic de profesor universitar la Universitatea din Oradea, se arată în rechizitoriul întocmit de DNA prin care aceasta a fost trimisă în judecată alături de alte persoane, între care Constantin Bungău, rector al instituţiei de învăţământ orădene.

Potrivit documentului, în cursul lunii iunie 2015, Camelia Dindelegan, sprijinită de soţul său, Vasile Marin Dindelegan, a început demersurile pentru scoaterea la concurs şi ocuparea unui post didactic de profesor universitar în cadrul Departamentului de Psihologie al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii din Oradea. 

În acest context, cei doi soţi l-au abordat pe rectorul Constantin Bungău prin intermediul unor persoane cu funcţii publice, pentru a se asigura de sprijinul acestuia. 

"Sintetic, starea de fapt relevă că inculpata Camelia Maria Dindelegan, fiind ajutată de soţul său, inculpatul Vasile Marin Dindelegan, au elaborat un plan minuţios de obţinere pentru inculpată a gradului didactic maxim în ierarhia posturilor universitare (profesor universitar), apelând la relaţionarea cu persoane influente, cu funcţii publice (prefectul judeţului Bihor, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor) cât şi prin coruperea tuturor factorilor de decizie în procesul de scoatere la concurs şi acordare a gradului didactic de profesor universitar", se arată în documentul citat. 

Astfel, soţul Cameliei Dindelegan l-a contactat pe prefectul de Bihor, Claudiu Pop, iar acesta din urmă l-a contactat telefonic pe rectorul Constantin Bungău în scopul primirii în audienţă a inculpatei, reiese din rechizitoriu. 

În acelaşi context, soţii Dindelegan au apelat la sprijinul preşedintelui CJ Bihor de la acea dată, Cornel Popa, dar şi al unui deputat, acesta din urmă refuzând însă să intervină. 

Pe de altă parte, Cornel Popa l-a contactat telefonic pe rectorul Universităţii din Oradea, cerându-i să o primească în audienţă pe inculpată. 

Potrivit DNA, prin sprijinul acordat inculpatei Camelia Dindelegan la intervenţiile celor două persoane cu funcţii publice, Constantin Bungău "a urmărit şi a obţinut consolidarea relaţiilor cu aceste persoane, aspect deosebit de important, având în vedere perspectiva relativ apropiată a alegerilor pentru obţinerea unui nou mandat de rector al Universităţii din Oradea, deoarece, bazându-se pe influenţa pe care aceste persoane o aveau în mediul local şi judeţean, martorii puteau determina mai multe persoane să voteze în favoarea inculpatului Bungău Constantin". 

De asemenea, realizând că are nevoie de influenţa inculpatei Floare Chipea, decan al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, cei doi soţi au procedat la cumpărarea influenţei acesteia, mai spun procurorii. 

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Constantin Bungău, rector al Universităţii din Oradea, acuzat de luare de mită, în formă continuată. 

În dosar, au fost deferiţi justiţiei: sub control judiciar - Floare Chipea, decan al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, pentru trafic de influenţă şi luare de mită, ambele în formă continuată, şi Maria Camelia Dindelegan, cadru didactic universitar, pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită (2 infracţiuni), ambele în formă continuată; în stare de libertate - Marin Vasile Dindelegan, soţul inculpatei anterior menţionate, pentru complicitate la cumpărare de influenţă şi la dare de mită (2 infracţiuni), ambele în formă continuată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ