DNA, când aflăm şi noi ce a vorbit Mircea Băsescu?

| 16 iun, 2014

După ani de zile în care Mircea Băsescu a ieşit basma curată din mai multe afaceri dubioase care au păgubit bugetul statului sau partenerii săi de afaceri, ultimele înregistrări ale discuţiilor dintre fratele preşedintelui şi Bercea Mondial arată că în spatele tuturor manevrelor se află Traian Băsescu.

Până acum câţiva ani familia Băsescu avea o relaţie de prietenie cu unii lideri din clanurile interlope, Bercea Mondial fiind cel mai cunoscut exemplu în acest sens. În imaginile surprinse de presă în 2009, prezent la la Costeşti, Traian Băsescu se îmbrăţişează şi dansează cu familia lui Bercea Mondial iar Maria Băsescu primeşte de la interlop o salbă. Însă, prietenia dintre cele două familii s-a cimentat în 2010, când fratele preşedintelui a botezat-o pe nepoata interlopului.

După o perioadă de beneficii reciproce, relaţia dintre cele două familii s-a stricat odată cu arestarea lui Bercea Mondial în anul 2011 pentru tentativă de omor. Ulterior fiul lui Bercea Mondial ajunge şi el în închisoare în cadrul aceluiaşi dosar. La scurtă vreme după arestarea celor doi, procurorii DNA au făcut un flagrant în care ginerele lui Bercea Mondial a fost reţinut la firma fratelui preşedintelui în timp ce lua de la acesta 10.000 de euro. Procurorii au susţinut la acea vreme că ginerele lui Bercea Mondial l-a şantajat pe fratele preşedintelui pentru a nu dezvălui în presă faptele de corupţie ce implicau familia Băsescu.

Avocatul Pavel Abraham, apărătorul familiei lui Bercea Mondial, a depus recent la dosar înregistrări audio şi video în care ar apărea fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu. Acesta este surprins stând de vorbă în biroul sau cu membri ai familiei lui Bercea, fiica acestuaia susţinând că dovedesc că fratele preşedintelui a luat 600.000 euro, sub promisiunea că va interveni pentru ca tatăl său să iasă din închisoare. O parte din aceşti bani, conform susţinerilor membrilor familiei lui Bercea Mondial, ar fi ajuns la preşedintele Traian Băsescu, la fratele acestuia Mircea Băsescu, dar şi la intermediarul, Marian Căpăţână. Aflat la sediul DNA Constanţa, avocatul Abraham a dezvăluit că înregistrările conţin “lucruri” care vor putea schimba cursul anchetei, dată fiind “forţa probantă pe care o au”.

Deşi acest dosar pare a fi dificil la prima vedere, acum este nevoie ca procurorii să ia în considerare probele furnizate de familia lui Bercea Mondial pentru a face lumină într-un caz ce poate aduce dezvăluiri incendiare cu privire la modul în care familia Băsescu a acţionat în ultimii ani pentru a se menţine la putere.

Astfel, întrebarea la care procurorii ar trebui să răspundă în primul rând este legată de natura implicării lui Traian Băsescu în cazul lui Bercea Mondial. De asemenea, ancheta trebuie să lămurească cât de mult ştia liderul de la Cotroceni despre natura relaţiei dintre fratele său şi familia lui Bercea. În fond, dacă se dovedeşte că Traian Băsescu nu era străin de afacerile fratelui său, atunci implicaţiile pentru şeful statului şi pentru prestigiul instituţiei prezidenţiale pot fi din cele mai grave. Din acest punct de vedere, organele de anchetă judiciară trebuie să facă luminăcât mai repede în legătură cu natura relaţiei dintre familia Băsescu şi familia lui Bercea Mondial.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 iun, 2014
ana
Vreau sa stiu
Pana acum catva timp in urma, distinsa Codruta Kovesi avea un obicei tare drag basistilor, Se facea ca „scapa” cate un mail din dosare catre Ev. Zilei. Hai sa te vad ca „scapi” si acum,un mail cu inregistrarile din dosarul Mircea Basescu. De aflat, tot se afla si iar cade prost DNA, lasand impresia, daca nu convingerea ca individul , cunoscut ca un cal breaz in Constanta si nu numai, are parte de un „tratament” preferential ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ