De ce şi-a prelungit Nicuşor Constantinescu şederea în SUA

| 17 iun, 2014

Avocatul Marius Mocanu, care-l reprezintă pe preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, în dosarele deschise de DNA, a transmis, marţi, un comunicat de presă în care prezintă motivele ce au dus la prelungirea tratamentelor medicale la care este supus acesta pentru cancerul de prostată la Spitalul Universitar John Hopkins din Baltimore - SUA.

Potrivit avocatului Mocanu, ulterior operaţiei de extirpare totală şi radicală a prostatei, glandelor seminale, ganglionilor şi nodulilor din pelvis, medicii americani îi aplică un tratament ambulatoriu ce alternează cu internări repetate pentru tratarea efectelor secundare (incontinenţă urinară minim 3 luni, spasme ale vezicii urinare, reabilitarea funcţiilor şi organelor afectate), care continuă şi azi.

'În acelaşi timp, drena montată în pelvis colectează zilnic lichid, în cantităţi mari, împiedicând începerea radio-terapiei cu acceleratori nucleari, pentru prevenirea extinderii celulelor canceroase', se arată în comunicatul de presă.

'După abuzurile DNA faţă de Nicuşor Constantinescu, făcute în repetate rânduri în primăvara acestui an, constând în reţinerea sa abuzivă şi hărţuirea cu rechizitorii ce fac referire la Programele Consiliului Judeţean Constanţa privind refacerea perdelelor forestiere, a livezilor dobrogene, a dotărilor informatice şi rechizitelor anuale pentru copiii din mediul rural, DNA l-a trimis în judecată pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, în lipsă, cerând abuziv, din nou, arestarea preventivă a acestuia, deşi procurorii cunosc exact situaţia medicală, din actele puse la dispoziţie, în permanenţă, de Spitalul Universitar John Hopkins. Procurorii susţin în motivare faptul că Nicuşor Constantinescu nu a început radioterapia în Statele Unite ale Americii şi se sustrage urmăririi penale, de parcă acesta ar refuza vindecarea de cancer. Realitatea este că menţinerea drenei în pelvisul pacientului împiedică începerea radioterapiei, existând interdicţia medicală pentru aplicarea tratamentului în această situaţie', susţine avocatul Mocanu în comunicatul menţionat.

El aminteşte că DNA a infirmat, impotriva evidenţei medicale, inclusiv biopsia de la Institutul de Medicina Legală 'Mina Minovici', respectiv de şeful secţiei urologiei a Spitalului Clinic de Urgenţă 'Sf Ioan' - Bucureşti, prof. dr. Geavlete, unde Nicuşor Constantinescu a fost internat pentru confirmarea diagnosticului de cancer de prostată. Internarea a avut loc în martie 2014, la cererea DNA pentru recursul înaintat Curţii de Apel Bucureşti, unde procurorii au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui CJ Constanţa.

'Toate aceste fapte denotă că asistăm la măsuri abuzive, inumane şi agresive, contrare eticii profesionale, din practica judiciară ale unei instituţii ce a demonstrat tuturor că se află în afara actului de justiţie. Din respect pentru constănţeni, dobrogeni şi români, vă reamintim că măsurile succesive de eliberare, dispuse de instanţă pentru Nicuşor Constatinescu, ca şi pentru primarul Radu Mazăre, nu au avut motivări medicale, ci au fost susţinute de lipsa probelor din dosarele instrumentate de DNA', mai susţine avocatul lui Constantinescu.

Nicuşor Constantinescu se află din data de 9 aprilie 2014 în Statele Unite ale Americii, pentru tratarea cancerului de prostată. Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este cercetat penal de DNA, fiind acuzat de comiterea a peste 20 de infracţiuni de abuz în serviciu, cu un prejudiciu de circa 30 milioane de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ