CAB: Nicuşor Constantinescu tergiversează procesul prin prelungirea îngrijirilor postoperatorii

| 10 iul, 2014

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti susţin că prelungirea "în mod nefiresc şi nejustificat" a îngrijirilor postoperatorii de care beneficiază în SUA preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, nu constituie altceva decât o modalitate de tergiversare a procesului penal pe care acesta îl are în România, informează Agerpres.

Explicaţia a fost dată de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti în motivarea deciziei din 18 iunie 2014 prin care au respins cererea lui Nicuşor Constantinescu de revocare a controlului judiciar, judecătorii nefiind nici de acord să-i prelungească acestuia şederea în SUA până în luna septembrie.

Astfel, judecătorii nu au încuviinţat solicitarea lui Nicuşor Constantinescu de a prelungi până la data de 1 septembrie 2014 perioada de părăsire a teritoriului ţării, deoarece acesta nu a depus documente, care să ateste că această dată este necesară pentru ameliorarea stării sale de sănătate.

"Având în vedere toate aceste considerente, judecătorul de Cameră preliminară apreciază că prelungirea, în mod nefiresc şi nejustificat, a îngrijirilor postoperatorii nu constituie altceva decât o modalitate atât de sustragere de la măsura preventivă a controlului judiciar, cât şi de tergiversare a procesului penal, aflat deja în cea de-a doua sa fază, a Camerei preliminare", se arată în motivare.

Pe 23 iunie, Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui Nicuşor Constantinescu, după ce acesta nu s-a mai întors din SUA, la data stabilită de instanţa din România.

Citeşte şi: Nicuşor Constantinescu poate fi tratat şi în ţară. Suspiciuni că a FALSIFICAT documente medicale

Nicuşor Constantinescu invocă faptul că nu se poate deplasa, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală, fiind diagnosticat cu cancer.

Procurorii susţin însă că documentele medicale prezentate de avocaţii lui Nicuşor Constantinescu sunt false.

În 27 mai, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de DNA, în dosarul în care este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curţii de Conturi şi că nu a respectat dispoziţiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism şi a autorizaţiilor de construire a unor centrale şi generatoare eoliene.

Citeşte şi: Medicul lui Nicuşor Constantinescu din SUA, condamnat pentru luare de mită

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ