CJ Constanţa aduce dovezi noi în apărarea fugarului NICUŞOR CONSTANTINESCU

| 15 iul, 2014

Nicuşor Constantinescu DNA. Consiliul Judetean Constanta a transmis, marti, noi documente medicale pentru a demonstra ca Nicusor Constantinescu nu poate fi adus in Romania, unul din documente fiind o scrisoare semnata de un medic roman care sustine ca seful CJ mai are nevoie de tratament si interventii chirurgicale.

Nicusor Constantinescu DNA. "Eu sunt medicul care il trateaza pe domnul Nicusor Constantinescu si el este in prezent in grija mea datorita conditiilor care ii ameninta viata. Domnul Nicusor Constantinescu necesita in continuare alte tratamente si interventii chirurgicale. In prezent, el nu este stabil medical sa calatoreasca pana cand problemele medicale prezente nu vor fi rezolvate", se arata intr-un document datat 11 iulie si semnat de catre Doru Paul, profesor asistent de medicina de la Centrul de Cancer Monter.

De asemenea, reprezentantii Consiliului Judetean Constanta au mai transmis si rezultatul unei tomografii computerizate de abdomen si pelvis, realizata in 10 iulie la Spitalul North Shore - Long Island Sistemul de Sanatate Evreiesc.

Citeşte şi: DNA cere mandat de extrădare pentru Nicuşor Constantinescu

Reprezentantii CJ mai precizeaza ca si aceste documente sunt autentificate prin Apostila Conventiei de la Haga din 1961, Romania fiind stat semnatar al acestei Conventii din 2001, apostila respectiva garantand recunoasterea oficiala prin lege.

CJ Constanta a transmis, in ultima perioada, mai multe documente medicale semnate de diversi doctori din SUA pentru a demonstra ca Nicusor Constantinescu nu este transportabil in Romania, avand in vedere starea sa de sanatate.

Nicusor Constantinescu anchetat. Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost dat in urmarire internationala, printr-o hotarare din 7 iulie a Tribunalului Bucuresti, care a dispus, totodata, emiterea unui mandat european de arestare pe numele acestuia. In aceeasi zi, aparatorul lui Constantinescu a contestat cele doua decizii la Curtea de Apel Bucuresti.

Citeşte şi: Avocatul lui Nicuşor Constantinescu spune că mandatul internaţional de arestare nu are obiect

Surse judiciare au precizat, vineri, ca autoritatile judiciare romanesti continua demersurile legale de punere in executare a deciziei instantei romanesti care a stabilit ca Nicusor Constantinescu sa fie arestat preventiv.


Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost dat in urmarire nationala la finalul lunii iunie, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis inlocuirea masurii controlului judiciar cu arestarea preventiva pentru 30 de zile.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ