DNA cercetează modul in care s-au cheltuit banii la festivalul Theaterstock din Bacău

| 22 ian, 22:58

DNA - Serviciul Teritorial Bacău are pe rol "în lucru un dosar penal" care are ca obiect modul în care banii alocaţi de către Consiliul local Bacău şi Ministerul Culturii au fost cheltuiţi de organizatorii Festivalului Theaterstock, desfăşurat în vara anului trecut, se menţionează într-un comunicat remis presei, vineri, de Biroul de informare şi relaţii publice al instituţiei, transmite Agerpres.

Potrivit documentului, este "începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (in rem)". 

"Alte informaţii privind stadiul anchetei nu pot fi oferite în conformitate cu prevederile art.12, lit. e) din legea 544/2001", se mai menţionează în document. 

După încheierea Festivalului Theaterstock, considerat a fi fost o reuşită culturală de membrii celor mai bine de 200 de grupări teatrale însumând aproximativ 1.000 de artişti de prestigiu din România şi din alte din 16 ţării, în presa locală băcăuană au apărut o serie de materiale ce evocau neregularităţi financiare şi chiar acuzaţii de corupţie în gestionarea de către organizatori, Teatrul municipal Bacovia, a sumei de aproximativ 700.000 de euro alocată de Consiliul local Bacău pentru derularea manifestării. 

Ulterior, şi o serie de consilieri locali au cerut lămuriri, primind, spun ei, doar explicaţii evazive.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ