DNA: Constantin Bungău, rector al Universităţii din Oradea, trimis în judecată

| 29 aug, 14:00

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Constantin Bungău, rector al Universităţii din Oradea, acuzat de luare de mită, în formă continuată.

În dosar, au fost deferiţi justiţiei: sub control judiciar - Floare Chipea, decan al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, pentru trafic de influenţă şi luare de mită, ambele în formă continuată, şi Maria Camelia Dindelegan, cadru didactic universitar, pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită (2 infracţiuni), ambele în formă continuată; în stare de libertate - Marin Vasile Dindelegan, soţul inculpatei anterior menţionate, pentru complicitate la cumpărare de influenţă şi la dare de mită (2 infracţiuni), ambele în formă continuată. 

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iunie 2015 - ianuarie 2016, Maria Dindelegan, cu ajutorul soţului, a oferit în mai multe rânduri inculpatei Floare Chipea foloase în valoare totală de 7.950 lei, iar lui Constantin Bungău bunuri materiale în valoare de aproximativ 1.902 lei. 

"Foloasele respective au fost primite în schimbul demersurilor efectuate de inculpaţii Chipea şi Bungău pe lângă alte persoane din conducerea universităţii, precum şi prin îndeplinirea cu rea credinţă a unor atribuţii de serviciu, având ca scop acordarea titlului didactic de profesor universitar inculpatei Dindelegan", precizează DNA. 

Procurorii au constatat că demersurile făcute de cei doi au constat în: influenţarea persoanelor din conducerea universităţii astfel încât să fie scos la concurs un post didactic de profesor universitar; aprobarea scoaterii la concurs a postului respectiv; avizarea comisiei de concurs; întocmirea diferitelor acte necesare validării concursului. 

"Ulterior, ca urmare a demersurilor efectuate de către Chipea şi Bungău, Maria Dindelegan a obţinut gradul didactic maxim în ierarhia posturilor universitare, respectiv acela de profesor universitar", se mai arată în comunicat. 

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bihor, cu propunerea de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.

Tag-uri: DNA, mită, rector
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ