DNA: Deputatul Mircea Roșca, trimis în judecată în stare de AREST la domiciliu

| 16 feb, 17:11

Procurorii DNA Ploiești l-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe deputatul Mircea Roșca, pentru mai multe fapte de corupție. În același dosar, alți 11 inculpați au fost trimiși în judecată, printre care și omul de afaceri Adrian Rotilă.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Ploiești, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Roșca Mircea - deputat în Parlamentul României - în stare de arest la domiciliu, pentru comiterea a două infracțiuni de trafic de influență dintre care una în formă continuată, precum și pentru instigare la săvârșirea a patru infracțiuni de abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unor foloase necuvenite”, se arată în comunicatul DNA.

Fostul deputat liberal a fost reținut de procurorii DNA în noiembrie, 2014, după aproape șase ore de percehiziții la domiciliul acestuia.

Potrivit anchetatorilor, în 2011, când era vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Prahova a PNL, Roşca "a pretins de la un denunţător suma de 20.000 euro pentru a-şi exercita influenţa asupra inculpatului Popescu Gabriel Stelian şi asupra celorlalţi membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a înlesni dobândirea unor terenuri pe raza localităţii respective de către firma denunţătorului".

Din cei 20.000 de euro, Mircea Roşca ar fi primit, prin intermediul lui Gabriel Popescu - preşedintele PNL Azuga -, 5.000 de euro, iar 11.000 de euro "au fost folosiţi în interesul formaţiunii politice pe care o conducea de la nivel judeţean", susţine DNA "Diferența de 4.000 euro (până la totalul de 20.000 - n.r.) a fost remisă de același inculpat secretarului Primăriei Azuga, Dumbravă Diana Camelia, în vederea îndeplinirii unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu şi care vizau desfăşurarea propriu-zisă a procedurii de achiziţie publică şi desemnarea câştigătoare a firmei denunțătorului", susţin procurorii.

 

Citeşte şi: Avocatul Elenei Udrea: Nu ştiu dacă a mai existat un parlamentar atât de cerut ca Udrea

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ