DNA face PERCHEZIŢII la Primăria Timişoara. Confiscă documente privind înstrăinările de imobile

| 24 iul, 09:10

Procurorii DNA ridică, vineri dimineaţa, noi documente de la sediul Primăriei Timişoara privind dosarul înstrăinării imobilelor, în baza Legii 112/1995, care au aparţinut municipalităţii sau statului român, potrivit Agerpres.

 

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, că nu este vorba despre descinderi sau percheziţii, iar imobilele vizate au fost înstrăinate în timpul administraţiei Ciuhandu şi a respins afirmaţiile potrivit cărora ar fi implicat şi el în aceste dosare.

'S-au făcut afirmaţii, de mai multe ori, că în Primărie s-ar fi făcut percheziţii. Au mai fost de trei ori veniţi reprezentanţi ai DNA pentru a le lua declaraţii unor angajaţi. Niciodată nu s-a întâmplat nimic la Cabinetul Primarului, aşa cum au încercat unii să prezinte lucrurile, introducându-mă şi pe mine în ecuaţie, chiar şi subliminal (...)', a spus Robu.

El a menţionat că în mandatul său a avut loc o singură vânzare pe Legea 112, fiind de fapt vorba de o cotă de 3/8 dintr-un imobil.

'Chiar am cerut şi eu o informare în acest sens, pentru că eram curios dacă au continuat lucrurile acestea (vânzările de imobile pe Legea 112 - n.r.). A fost doar o parte dintr-o locuinţă care era deţinută de un revoluţionar, o cotă de 3/8 din ea', a afirmat Nicolae Robu.

El a adăugat că personal a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, în urmă cu doi ani, cu privire la suspiciunea asupra înstrăinării unui număr foarte mare de imobile din patrimoniul municipalităţii şi al statului român.

'Având în vedere suspiciunile existente în percepţia publică, inclusiv în cea personală a subsemnatului cu privire la modul în care s-a ajuns ca un număr atât de mare de bunuri imobiliare care au aparţinut Primăriei, respectiv Statului Român sau au fost în administrarea acestora, să devină proprietăţi private ale câtorva persoane/clanuri ale căror venituri oficiale, conform aceloraşi percepţii publice şi personale, nu par a fi fost la un nivelul care să permită susţinerea unor tranzacţii de anvergura celor în cauză, vă solicit respectuos să cercetaţi restituirile în natură şi celelalte forme de transfer de proprietate fostă publică la sfârşitul perioadei comuniste, către proprietari privaţi, petrecute din 1990 până în prezent', arăta Nicolae Robu în respectiva sesizare către Parchet.

În aprilie, structurile centrale ale DNA au ridicat 7.000 de dosare de la Primăria Timişoara.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ