Ioan Niculae, adus la DNA

| 24 iul, 10:43

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost adus vineri la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul în care procurorii au făcut, în urmă cu o zi, percheziții la domiciliul său și la sediul firmei Interagro.

Ioan Niculae se află în spatele gratiilor, după ce în aprilie a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 2 ani și 6 luni închisoare cu executare în dosarul "Mită la PSD".

Procurorii DNA au efectuat joi percheziții la reședința omului de afaceri Ioan Niculae și alte adrese, dar și la sediul SC Interagro într-un dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și economice (evaziune fiscală și spălare de bani), comise în perioada 2008 — 2009.

Ancheta DNA în cazul omului de afaceri vizează cercetarea unor aspecte infracționale semnalate de ANAF referitoare la tranzacțiile comerciale dintre SC Interagro SA și SC Libarom Agri SRL privind materiale de promovare prin presa scrisă, machete publicitare, materiale promoționale, imprimare, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit surselor citate, în acest caz ar fi vorba de un prejudiciu de peste 2 milioane euro.

Pe de altă parte, aceleași surse au precizat că Dorin Cocoș ar fi susținut, într-un denunț la DNA, că în perioada 2008 — 2009 Ioan Niculae i-ar fi cerut sprijin pentru influențarea unor funcționari publici și demnitari în vederea elaborării unei hotărâri de guvern prin care să fie acordate subvenții pentru îngrășăminte din producția internă, ceea ce ar fi condus la subvenționarea indirectă a combinatelor controlate de acesta, care produceau la acel moment circa 90% din producția de îngrășăminte.

Cocoș ar fi urmat, susțin sursele, să fie recompensat financiar pentru aceste demersuri cu suma de 1.000.000 euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ