CURTEA DE APEL: Fostul ministru Gabriel Berca a fost arestat pentru 30 de zile. ACUZAŢIA: trafic de influenţă

| 24 iul, 13:19

Magistraţii Curţii de Apel (CA) Bacău au admis, vineri, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru de interne, Gabriel Berca.

Avocatul lui Berca, Alexandru Pruteanu, a declarat că va depune recurs la decizia CA Bacău, care se va judeca săptămâna viitoare la ÎCCJ. La ora 12,55 expirase ordonanţa de reţinere a lui Berca.

Direcţia Naţională Anticorupţie a informat, joi, că procurorii l-au reţinut pe Gabriel Berca, senator la data faptei, pentru trafic de influenţă, urmând să fie prezentat Curţii de Apel Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada aprilie 2010 - ianuarie 2012, Gabriel Berca, prin intermediul inculpatului Mihai Banu, a pretins şi primit, atât pentru sine cât şi pentru formaţiunea din care făcea parte, de la un om de afaceri, în mai multe tranşe, suma totală de 185.000 euro pentru ca în calitate de senator şi preşedinte al organizaţiei judeţene Bacău a unui partid politic să îşi folosească influenţa personală pe lângă membri ai Guvernului, în vederea alocării unei sume de bani către o primărie de pe raza judeţului Bacău.

"Această sumă de bani era necesară pentru achitarea unor lucrări de construcţie, în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri în beneficiul unităţii administrativ-teritoriale", susţin procurorii.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Fostul ministru de Interne Gabriel Berca, reţinut joi de procurorii DNA Bacău, a fost scos încătuşat din sediul DNA şi dus în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ