STENOGRAME! Banu: „Nu există deputat care să nu fi fost sponsorizat. Trebuie băgaţi toţi la puşcărie!”

| 24 iul, 14:25

Toţi politicienii au primit sponsorizări în timpul campaniilor electorale şi riscă să răspundă penal din această cauză, a afirmat fostul deputat Mihai Banu într-o discuţie cu un om de afaceri băcăuan de la care primise bani pentru a interveni în favoarea lui la nivel guvernamental, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a fostului senator şi ministru de Interne Gabriel Berca.

În cadrul unei întâlniri din data de 25 iunie, omul de afaceri i-a reproşat interlocutorului că a dat bani pentru Gabriel Berca, însă acesta nu şi-a ţinut promisiunea de a-l ajuta să obţină decontarea lucrărilor executate la şcoala din comuna Ardeoani:

"Banu: Da' stai şi tu liniştit! ...(înjură - n.n.)... Tu nu vezi că-s călare unii peste alţii?... (neinteligibil - n.n.)... Bă! Acuma, eu îţi spun o chestie! Trebuia să bage... (înjură - n.n.)... o lege a partidelor politice ca lumea, pe care... Toată lumea o fost sponsorizată! Tre' să-i aduni pe toţi şi-i bagi la puşcărie pe toţi! Nu există deputat care să nu fi fost sponsorizat! ...(râde - n.n.)... Există în ţara asta vreo... vreun preşedinte de consiliu judeţean, primar, deputat... oricare... Tre' să-i bagi pe toţi că toţi am fost sponsorizaţi! Că doar campania nu se face cu vorbe!

Om de afaceri: Sponsorizat, sponsorizat, da'...

Banu: Bine! Acolo... aici, când te duci şi ceri... ăă... 10 %, asta-i altă treabă! Aici e golăneală! Când îţi pun condiţii... Bă! Eu asta am spus: Bă, când pui condiţii...

Om de afaceri: Berca m-o ...(foloseşte un cuvânt vulgar - n.n.)... cu... cu banii ăia de la Şcoala Ardeoani...

Banu: Nu ştiu! Da' eu ţi-am spus...

Om de afaceri: De-mi vine să...

Banu: Viorele! Eu m-am dus...

Om de afaceri: O promis că dă, că face, că...

Banu: Nici acuma n-ai luat banii ăia, nu?

Om de afaceri: I-am luat banii... acuma! Da' atunci cât am cheltuit?

Banu: Nu ştiu! Da îţi dai seama ce... ce bâlci e... (neinteligibil - n.n.)... Oprea îi lasă...(înjură - n.n.)...Ce să-i zic eu acuma?".

În cadrul aceleiaşi discuţii, omul de afaceri băcăuan a propus lui Mihai Banu să meargă la Berca şi să-i ceară banii înapoi, însă fostul deputat a susţinut că, în contextul neînţelegerilor politice, nu mai vorbeşte în prezent cu fostul lui coleg şi, în plus, nu mai vrea să discute cu nimeni despre acest subiect:

"Om de afaceri: Spune-i... dacă te întâlneşti cu el, spune-i că am cerut banii înapoi! Să îmi dea banii!

Banu: Dă-l în... (înjură - n.n.)... N-am nicio treabă să discut cu el treburi din astea!

Om de afaceri: Da' i-ai dat atunci ceva din ce-o fost?

Banu: Nu i-am dat nimica! Adică nu... că nu mă... Despre trecut nu mai vreau să aud! Să-nchid subiectul!

Om de afaceri: Stai oleacă! Da'... tu din ăia...

Banu: Lasă băi! Gata! Nu mai discutăm despre asta! Îi mort totul! Ce să mai...!

Om de afaceri: Bun! O zis că-mi face... că-mi dă banii! Când o fost ministru de Interne!

Banu: Hai să-nchidem subiectul ăsta! Gata! Nu mai vreau să aud! Eu am fost prostu' proştilor! Înţelegi? În toată afacerea!

Om afaceri: Şi eu am luat-o de nu m-am văzut!

Banu: Viorele!

Om de afaceri: Era să intru şi-n faliment...

Banu: E... eu închid subiectul ăsta! Nu mai discutăm! Eu...ce-am putut...am putut să fac, am făcut! Pentru primar, pentru... (neinteligbil - n.n.)... Nu vreau să aud! Eu am... plătesc câte 1.000 de euro în fiecare lună, am datorii pe la bănci... Vreau să vând, să plătesc datoriile... Eu am...

Om de afaceri: Îi cel mai bine!

Banu: Da, mă!

Om de afaceri: Da, mă! Da' parcă mă zgârâie aşa pe cap!

Banu: Mai am 100.000 de euro de plătit!... (neinteligibil - n.n.)... Ce dracu! Vând ce am de vândut... casa aia vreau s-o dau la cineva în chirie... îmi iau o căsuţă mai mică şi stau cuminte. ...(neinteligibil - n.n.)... de toţi banii pe care i-am dus eu acasă! Să vă stea vouă în gât !

Om de afaceri: Aşa zice? Că i-ai dus acasă?

Banu: Da! Eu îs... (neinteligibil - n.n.)... Ce să duci, bă? Da' ce? Eu îs tâmpit la cap?

Om de afaceri: Ei...! Da' adevăru-i că nu i-ai dus toţi... 270.000 de euro...

Banu: Da' nu mă interesează! Eu nu ştiu ce-o fost..

Om de afaceri: La partid... (râde - n.n.)...

Banu: Nu mă interesează! Nu ştiu ce-o fost, ce n-o fost, nu mă interesează! De trecut, numai de bine! Nu ştiu! Nu mă interesează discuţiile astea! Am uitat subiectul ăsta!

Om de afaceri: Nu-i...Da' eu... dacă ştiu că... mă plimba în fiecare marţi la Bucureşti...

Banu: Păi ce să-i fac, mă? Dacă ăsta-i omul? Nu mă interesează pe mine de el! Nu mă interesează!".

În continuare, Mihai Banu a insistat asupra faptului că nu ar trebui să mai discute despre subiectul respectiv şi i-a recomandat interlocutorului să-i ceară personal lui Gabriel Berca banii pe care susţine că acesta i-ar datora.

Gabriel Berca, senator la data faptei, a fost reţinut pentru trafic de influenţă, vineri fiind prezentat Curţii de Apel Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit DNA, în perioada aprilie 2010 - ianuarie 2012, Gabriel Berca, prin intermediul inculpatului Mihai Banu, a pretins şi primit, atât pentru sine cât şi pentru formaţiunea din care făcea parte, de la un om de afaceri, în mai multe tranşe, suma totală de 185.000 euro pentru ca în calitate de senator şi preşedinte al organizaţiei judeţene Bacău a unui partid politic să îşi folosească influenţa personală pe lângă membri ai Guvernului, în vederea alocării unei sume de bani către o primărie de pe raza judeţului Bacău.

"Această sumă de bani era necesară pentru achitarea unor lucrări de construcţie, în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri în beneficiul unităţii administrativ-teritoriale", susţin procurorii.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ