Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, prins în flagrant când lua mită. ŞPAGA: 10.000 de euro

| 24 iul, 12:48

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea 10.000 de euro mită, au declarat vineri surse judiciare, potrivit RomaniaTV.

Potrivit surselor, procurorii efectuează percheziţii la domiciliul şefului CJ Arad, dar şi la Consiliul Judeţean.

Sursele susţin că acesta este acuzat de trafic de influenţă pentru acordarea preferenţială a unor contracte. Aceleaşi surse spun că este vorba despre un contract de achiziţii publice pentru Spitalul Judeţean Arad.

Şeful CJ şi-ar fi exercitat influenţa în cadrul procedurii organizate pentru atribuirea în 2014 a contractului privind "Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad" pentru câştigarea de către o asociere în participaţiune a două firme, fapt care s-ar fi şi realizat, deoarece caietul de sarcini a fost întocmit în favoarea acestora, au arătat sursele.

Valoarea contractului ar fi fost estimată la peste 1.600.000 euro. 

Aceleaşi surse au menţionat că, în 22 iulie, Nicolae Ioţcu ar fi primit printr-un intermediar 35.000 lei, iar vineri ar mai fi primit suplimentar şi suma de 10.000 euro, de la reprezentantul uneia dintre firmele câştigătoare. Conform surselor, el ar mai fi urmat să primească, în august, încă 20.000 euro de la reprezentantul celeilalte firme. 

Sursele au mai precizat că la momentul flagrantului şeful CJ Arad ar fi încercat să scape de banii primiţi drept mită.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ