Încă o universitate din România cu profesori şpăgari

| 09 iul, 12:16

Procurorii Parchetului General efectuează joi percheziții în 18 locații din județele Caraș-Severin și Timiș, printre care și la Universitatea "Eftimie Murgu" din Reșița, mai mulți profesori universitari fiind acuzați că cereau mită de la studenți, pentru a-i promova la examenul de licență.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, procurori și polițiști din cadrul Direcției Generale Anticorupție, sprijiniți de lucrători ai Brigăzii Speciale de Intervenție "Vlad Țepeș" a Jandarmeriei, au descins în 18 locații din județele Caraș-Severin și Timiș, fiind vizate instituții publice de învățământ, precum și locuințele unora dintre persoanele care fac obiectul cercetării.

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, fals intelectual, luare de mită și dare de mită săvârșite de cadre didactice universitare și studenți, constând în condiționarea promovării examenelor de primirea unor sume de bani, chiar și în condițiile în care studenții nu se prezentau la examen, precum și în tranzacționarea unor lucrări de licență elaborate/susținute în anii anteriori contra unor sume de bani percepute de la cursanți cuprinse între 300 — 400 euro pe lucrare.

În documentarea activității infracționale procurorii au beneficiat de suportul tehnic și informativ al Serviciului Român de Informații.

Citeşte şi: Cinci profesori de la Facultatea de Medicină Craiova sunt urmăriți penal pentru luare de mită. Ce s-a găsit în locuinţele lor

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ