Medic, condamnat la închisoare pentru mită. A luat bani ca să aprobe pensionări false

| 12 iun, 10:22

Un medic responsabil de acordarea pensiilor de invaliditate în Sălaj a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu detenţie şi interzicerea dreptului de a exercita funcţia de medic expert al asigurărilor sociale în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală pe timp de un an după executarea pedepsei principale, transmite Agerpres.

Medicul a fost condamnat pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, printr-o decizie definitivă luată joi de magistraţii Curţii de Apel Cluj.

Sorin Mircea Paşca, medic expert în cadrul Oficiului pentru Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă din subordinea Casei Judeţene de Pensii (CJP) Sălaj, este primul medic din judeţ condamnat la închisoare cu detenţie pentru mită, anchetatorii probând 199 de infracţiuni de luare de mită. Curtea de Apel Cluj a majorat pedeapsa dată de Tribunalul Sălaj, ce îl condamnase pe medic la doi ani de închisoare cu detenţie.

"Majorează pedeapsa aplicată inculpatului P.S.M., pentru comiterea infracţiunii prev. de art. 6 din Legea 78/2000 rap. la art. 254 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal şi art. 5 Cod penal cu aplicarea art. 74, 76 lit. c Cod penal, de la doi ani închisoare şi interzicerea drepturilor prevăzute de art. 64 lit. c Cod penal, respectiv dreptul de a exercita funcţia de medic expert al asigurărilor sociale în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală Sălaj aparţinând de Casă Judeţeană de Pensii Sălaj, pe timp de 1 an după executarea pedepsei principale la: doi ani şi patru luni închisoare şi interzicerea drepturilor prevăzute de art. 64 lit. c Cod penal, respectiv dreptul de a exercita funcţia de medic expert al asigurărilor sociale în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală Sălaj aparţinând de Casă Judeţeană de Pensii Sălaj, pe timp de un an după executarea pedepsei principale", se arată în decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Cluj.

Sorin Mircea Paşca fusese acuzat de anchetatori că în perioada 2 decembrie 2013-15 ianuarie 2014 a încasat de la pacienţi 17.485 de lei şi 800 de euro pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, anchetatorii probând 199 de infracţiuni de luare de mită. Sumele primite de medic variau între 100 şi 500 de lei.

În acelaşi dosar, pentru două asistente medicale de la cabinetul medicului au fost stabilite pentru comiterea infracţiunii de tăinuire pedepse de câte un an închisoare, dispunându-se amânarea aplicării pedepselor pe durata unui termen de supraveghere de trei ani calculat de la data rămânerii definitive.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ