Medic prins în flagrant în timp ce primea mită pentru o intervenţie chirurgicală. CÂT a cerut

| 17 iun, 16:53

Un medic din cadrul Secţiei Chirurgie II a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad este cercetat penal, după ce a fost surprins în flagrant, de ofiţerii anticorupţie din cadrul DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, după ce a pretins şi a primit 500 de euro de la o persoană pentru a efectua o intervenţie chirurgicală, transmite Agerpres.

 

Conform Direcţiei Generale Anticorupţie, doi cetăţeni au formulat la data de 16 iunie denunţuri cu privire la practica unor medici din cadrul SCJU Arad, care pretind şi primesc diferite sume de bani în vederea efectuării unor intervenţii chirurgicale.

'În urma unei discuţii purtate anterior între unul dintre denunţători şi făptuitorul C.C. (medic primar în cadrul Secţiei Chirurgie II a Spitalului Judeţean Arad) a rezultat faptul că acesta din urmă i-a pretins denunţătorului să-i dea suma de 500 de euro în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale ce intra în sfera atribuţiilor sale de serviciu', se arată într-un comunicat de presă al DGA.

Pentru a justifica cuantumul sumei de bani pretinse, medicul Celus Ciobanu i-a promis denunţătorului că îl va interna la SCJU Arad, în vederea efectuării intervenţiei chirurgicale, urmând ca procedura de internare să se efectueze prin trecerea în înscrisurile întocmite cu această ocazie a unui diagnostic fictiv, care nu presupunea plata unor cheltuieli de spitalizare.

'Drept urmare s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la comiterea infracţiunii de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 C. pen., rap. la art. 6 din Legea 78/2000, medicul fiind surprins în flagrant la scurt timp după primirea sumei de 500 euro', se mai arată în comunicatul de presă al DGA.

Medicul în cauză, pe al cărui nume a fost deschis un dosar de urmărire penală, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestuia.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ