PE CINE mai arestează procurorii: pe procurori

| 04 iun, 18:23

Marius Radu Vlădoianu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost reţinut joi de DNA, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi şantaj.

În acelaşi dosar, Ionel Tudose, procuror la DIICOT - Structura Centrală, este urmărit penal pentru complicitate la şantaj.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iulie 2012 - septembrie 2013, Marius Radu Vlădoianu a pretins de la o persoană (denunţător în cauză) sume de bani totalizând aproximativ 7.000 de euro şi un comision de 20% din valoarea unui teren sau 20% din suprafaţa terenului aflat în litigiu pe rolul instanţei, pentru a-şi exercita influenţa asupra judecătorilor din Dolj, astfel încât persoana denunţătoare să obţină o hotărâre favorabilă într-o cauză civilă privind reconstituirea dreptului de proprietate, aflată în recurs, iar, pe de altă parte, pentru a-i facilita o executare silită, potrivit Agerpres.

Legătura dintre procurorul Vlădoianu şi denunţător a fost intermediată, în perioada iulie 2002 - aprilie 2013, de o altă persoană, care a pretins şi a primit pentru Vlădoianu şi pentru el sume de bani de la denunţător.

Ulterior, în perioada iunie 2014 - februarie 2015, pentru a obţine o sumă de bani necesară acoperirii prejudiciului stabilit de organele fiscale (peste 1 milion lei) într-un dosar ce viza o societate comercială în care soţia procurorului Vlădoianu şi o persoană de legătură aveau interes, Vlădoianu a exercitat presiuni asupra unor oameni de afaceri sirieni ce au avut relaţii contractuale cu respectiva societate, pentru a-i determina să suporte acel prejudiciu.

Astfel, procurorul Vlădoianu i-a constrâns pe oamenii de afaceri sirieni să încheie un contract de vânzare-cumpărare pentru un imobil la un preţ supraevaluat, care să acopere prejudiciul şi să asigure un profit pentru el şi pentru persoana de legătură.

În acest sens, Vlădoianu le-a adresat ameninţări sirienilor că va fi deschis un dosar penal pe numele lor la DIICOT Bucureşti.

Oamenii de afaceri sirieni au fost contactaţi şi de către persoana de încredere a lui Vlădoianu, care le-a adresat ameninţări şi care a formulat o sesizare penală, care însă nu a fost înregistrată în evidenţele DIICOT de către procurorul Ionel Tudosan.

Cu toate acestea, în luna februarie, oamenii de afaceri sirieni au fost citaţi la DIICOT Bucureşti de procurorul Tudosan, fără ca acesta să fie învestit cu soluţionarea vreunei cauze care să-i privească pe aceştia.

Mai mult, procurorul Tudosan a efectuat acte de urmărire penală fără să existe o cauză pe rolul DIICOT.

În acest fel, Ionel Tudosan l-a ajutat pe Vlădoianu să îi constrângă pe oamenii de afaceri sirieni să cumpere imobilul la preţul impus, prin deschiderea unui dosar penal pe numele acestora şi citarea acestora la DIICOT Bucureşti, în perioada în care Vlădoianu purta cu aceştia negocieri de încheiere a tranzacţiei, creându-le acestora convingerea că Vlădoianu are influenţa necesară pentru a le provoca probleme dacă nu dau curs solicitării.

Joi, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a procurorului Marius Vlădoianu.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ