DIICOT: O grupare din România vindea medicamente psihoactive în ţările scandinave

| 05 iun, 19:35

Tribunalul Dolj a admis propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventivă pentru 30 de zile a trei persoane acuzate că au cumpărat ilegal medicamente cu efecte psihoactive de la depozite şi farmacii din România, pe care care le vindeau în ţări din zona scandinavă.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, este vorba de Constantin Ghinea, Marian Bibaşcu şi Marian Dragu, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc şi mare risc, potrivit Agerpres.

Procurorii susţin că aceştia au procurat ilegal, în perioada 2014 - 2015, medicamente cu efecte psihoactive, de la depozite şi farmacii din Bucureşti şi din judeţele Gorj şi Vâlcea.

Ulterior, drogurile de risc erau transportate şi comercializate în ţări din zona scandinavă.

Joi, Constantin Ghinea şi Marian Bibaşcu au fost surprinşi în flagrant în timp ce încercau să vândă 10.500 de comprimate cu droguri de risc şi 480 de comprimate de droguri de mare risc.

La aceeaşi dată au fost efectuate 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Gorj, Vâlcea şi a municipiului Bucureşti ocazie cu care au fost găsite şi ridicate 9.036 de comprimate cu droguri de risc precum şi suma de 9.000 de lei şi 890 de euro.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Craiova şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj şi Vâlcea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către SRI şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ