Omul de afaceri Florian Walter, localizat. Se cere extrădarea lui

| 04 iun, 22:28

Omul de afaceri Florian Walter pe numele căruia există un mandat de arestare în lipsă, acesta sustrăgându-se urmăririi penale începută de DIICOT Ploiești împotriva sa într-un dosar de evaziune fiscală, a fost localizat în afara țării, autoritățile cerând extrădarea sa.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Prahova a admis joi o cerere formulată de Biroul Național Interpol și a constatat că sunt întrunite condițiile legii pentru solicitarea extrădării lui Florian Walter și punerea în executare a mandatului de arestare preventivă emis pe numele acestuia.

Florin Walter a fost dat în consemn la frontieră în data de 6 mai, iar ulterior instanța a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele său în condițiile în care acesta se sustrăgea urmăririi penale.

Procurorii DIICOT Ploiești efectuează cercetări față de omul de afaceri care este acuzat de constituire de grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani, în activitatea infracțională fiind implicată și compania condusă de acesta, Romprest.

Omul de afaceri Florian Walter este acuzat că a pus bazele unui grup infracțional organizat, format din 23 de persoane, care a desfășurat, în perioada 2012 — 2014, operațiuni financiare din sfera evaziunii fiscale și a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil și TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăți și utilizarea de societăți comerciale tip fantomă, pentru realizarea operațiunilor ilicite.

Potrivit DIICOT, Walter a inițiat și a coordonat aceste circuite financiare pe mai multe paliere, ce au avut drept scop înregistrarea în contabilitatea societății Compania Romprest Service SA București a achizițiilor, de la diverse societăți comerciale, utilizate exclusiv pentru emiterea de facturi.

După înregistrarea în contabilitatea societății a facturilor aferente achizițiilor fictive, sumele consemnate în documentele respective erau virate, inițial, în conturile societăților fantomă emitente, ulterior fiind transferate în conturile altor societăți comerciale de tip fantomă, fiind retrase în numerar și preluate de Florian Walter, în vederea utilizării în scopuri proprii.

Prejudiciul produs bugetului consolidat al statului prin activitatea infracțională a grupului coordonat de Florian Walter este în valoare totală de 4.500.000 de euro, reprezentând impozitul pe profit și a taxei pe valoarea adăugată, la care se adaugă suma de 60.494.600 lei (echivalentul a 14.000.000 de euro) supusă procesului de reciclare.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii până la concurența sumei de 18 milioane de euro reprezentând contravaloarea prejudiciului produs prin săvârșirea infracțiunilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ