PERCHEZIŢII la două firme: ar fi obţinut 2 milioane de lei din comerţ ilicit pe site-uri torrent

| 12 iun, 10:15

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a IGPR efectuează vineri dimineaţă zece percheziţii în Bucureşti, la persoane bănuite că ar fi obţinut 2.000.000 de lei prin punerea la dispoziţia publicului de opere fără acordul titularilor, prin intermediul unor site-uri de tip torrent, potrivit Agerpres.

 

"Activităţile se desfăşoară în Bucureşti, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la sediile şi punctele de lucru a două societăţi comerciale care desfăşoară activităţi în domeniul comunicaţiilor electronice, precum şi la locuinţele persoanelor bănuite", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

De asemenea, sunt efectuate percheziţii informatice şi sunt puse în executare trei mandate de aducere emise pe numele celor în cauză.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2009-2014, persoanele bănuite ar fi pus la dispoziţia publicului, contra unor sume de bani, prin intermediul a două site-uri de tip torrent, opere protejate. Din activităţile ilegale aceştia ar fi obţinut, până în prezent, aproximativ 2.000.000 de lei, pe care i-ar fi supus procesului de spălare a banilor", se arată în comunicat.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

La activităţi participă şi poliţişti de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ