DNA loveşte: Fostul preşedinte CJ Argeş, un deputat şi 38 de primari şi viceprimari, trimişi în judecată

| 23 noi, 16:27

Procurorii DNA Piteşti au dispus trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu, arată un comunciat al instituţiei.

Alături de acesta, vor fi trimişi în judecată şi deputatul Mircea Gheorghe Drăghici împreună cu alţi 38 de inculpaţi care, la data faptelor, erau primari şi viceprimari de localităţi.

Infracţiunile săvârşite de inculpaţi au determinat producerea unui prejudiciu total de aproape un milion de lei, reprezentând paguba adusă unui număr de 35 unităţi administrativ teritoriale prin încheierea unor contracte de consultanţă, potrivit unui comunicat al DNA.

Constantin Nicolescu, în prezent aflat în penitenciar după o condamnare într-un alt dosar de corupţie, este acuzat de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat, ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (34 acte materiale) şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (10 infracţiuni, din care trei în formă continuată). 

Deputatul PSD Mircea Drăghici este acuzat de procurorii anticorupţie de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (34 acte materiale) şi complicitate morală mijlocită (în forma complicităţii la instigare) la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (10 infracţiuni, din care trei în formă continuată). 

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată 38 de inculpaţi, care la data faptelor erau primari şi viceprimari de localităţi, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. 

De asemenea, Iulian Cioflanu, director executiv la Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş, a fost deferit justiţiei pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. 

Procurorii au trimis în judecată şi două reprezentante ale SC European Project Consulting SRL din Bucureşti. Este vorba despre Onela Carmen Oană, acuzată de săvârşirea a 13 infracţiuni de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, din care una săvârşită în formă continuată, şi Aida Petronela Catană, acuzată de săvârşirea a 26 infracţiuni de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, din care 14 săvârşite în formă continuată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ