DNA, lovită din toate părţile: Procurorii comit un abuz!

| 11 mar, 17:55

Laszlo Borbely a declarat, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, că procurorii comit un abuz când cer redeschiderea dosarului în care parlamentarul este suspectat de trei infracțiuni de corupție. Colegii săi deputați urmează să voteze pentru sau împotriva încuviințării cererii DNA de începere a urmăririi penale pe numele lui Borbely.

"Dna procuror-șef Laura Codruța Kovesi, chiar ieri, a declarat că un procuror nu își întemeiază cererea de începere a urmăririi penale doar pe un singur denunț. Ei, în cazul meu, cererea este bazată pe un simplu denunț, fără verificarea informațiilor minimale, fără audierea celorlaltor implicați în acest denunț, deci este evident abuzul care s-a făcut", a declarat Borbely.

Deputatul UDMR a spus că redeschiderea dosarului său este rezultatul abuzului comis de unii procurori, nu de o instituție. El a precizat că DNA nu a făcut dovada apariției unor elemente noi în speța sa.

În dosarul lui Borbely, trei persoane au fost trimise în judecată la data de 17 ianuarie. Liderul UDMR nu a avut aceeași soartă după ce în toamna lui 2012 Camera Deputaților a respins o cerere de încuviințare a urmăririi penale emisă pe numele său

Ulterior, arată DNA, au apărut noi elemente ce au conturat suspiciunea săvârșirii unei alte infracțiuni de trafic de influență de către Laszlo Borbely, în perioada exercitării funcției de ministru Mediului şi Pădurilor. Prin urmare, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Oradea, la data de 5 ianuarie 2015, au dispus revocarea soluției de neîncepere a urmăririi penale, iar judecătorul de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat redeschiderea urmăririi penale.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ