DNA: Nu au fost prezentate motivele care au stat la baza încetării delegării procurorilor Papici şi Alexandru

| 02 oct, 2013

Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că prin ordinele procurorului general de încetare a delegării celor doi procurori - Lucian Papici şi Mariana Alexandru - din funcţiile de conducere ale Secţiei de combatere a corupţiei nu au fost aduse la cunoştinţa conducerii DNA motivele care au stat la baza acestei dispoziţii.

DNA arată într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei că, potrivit dispoziţiilor art.8 lit.c din Regulamentul de ordine interioară al DNA, aprobat prin Ordinul nr. 2184/C/2006 al Ministrului Justiţiei, se prevăd următoarele: 'Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie îndeplineşte următoarele atribuţii: I) recomandă procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie delegarea procurorilor la Direcţia Naţională Anticorupţie'. 

'Pentru delegarea procurorilor Iuliana Bendeac şi Viorel Cerbu nu a fost solicitată în prealabil recomandarea prevăzută expres de dispoziţiile menţionate', susţine DNA. 

Sursa citată precizează că prin ordinele procurorului general al PÎCCJ de încetare a delegării celor doi procurori din funcţiile de conducere ale Secţiei de combatere a corupţiei, nu au fost aduse la cunoştinţa conducerii DNA motivele care au stat la baza acestei dispoziţii.

'Activitatea profesională a procurorilor şefi, a căror delegare a fost încetată prin ordinul procurorului general al PÎCCJ, s-a remarcat prin rigoare şi rezultate remarcabile şi nu există motive care să justifice încetarea exercitării funcţiilor de conducere', se mai spune în comunicat. 

DNA susţine că miercuri, la ora 17,00, au fost transmise direcţiei ordinele procurorului general prin care s-a dispus, începând cu data de 2 octombrie, încetarea delegării lui Lucian Papici din funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei, delegare ce fusese dispusă în 23 septembrie de şeful MP.

De asemenea, s-a dispus, începând cu aceaşi dată, încetarea delegării Marianei Alexandru din funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a corupţiei a DNA.

Începând de miercuri, prin ordin al procurorul general, s-a dispus delegarea Iulianei Bendeac în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei şi a lui Viorel Cerbu în funcţia de procuror şef adjunct al aceleiaşi secţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ