DNA: Relu Fenechiu, acuzat de trafic de influenţă într-un nou dosar. El a primit peste 4.000.000 de euro

| 31 oct, 19:01

Procurorii anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Relu Fenechiu, la data faptelor deputat şi preşedinte al filialei judeţene a unui partid politic, fiind acuzat de trafic de influenţă şi participaţie improprie la infracţiunea de spălare a banilor.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă Relu Fenechiu, la data faptelor deputat în Parlamentul României şi preşedinte al filialei judeţene a unui partid politic, pentru trafic de influenţă şi participaţie improprie la infracţiunea de spălare a banilor. 

Anchetatorii arată că, în perioada 2008 - 2014, Relu Fenechiu a pretins şi a primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale suma de circa 4.300.000 de euro pentru a asigura finanţarea de către Ministerul Educaţiei Naţionale a etapei a V-a a Programului ''Sistem Educaţional Informatizat'' (SEI), atribuirea contractului către firma respectivă şi derularea acestuia în bune condiţii. 

''Concret, sprijinul acordat de suspectul Fenechiu Relu s-a materializat prin intervenţia sa la persoane cu funcţii de conducere din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, asupra cărora avea influenţă la acel moment'', arată DNA. 

O parte din suma de bani pretinsă - 2.500.000 euro - a fost remisă în numerar suspectului, în două tranşe, printr-un intermediar, susţin anchetatorii. 

"În continuare, pentru a ascunde adevărata natură a provenienţei circuitului financiar al sumelor de bani şi beneficiarul real al acestora, Relu Fenechiu ar fi solicitat ca restul banilor să fie viraţi în conturile a două societăţi comerciale în baza unor contracte de consultanţă ce atestau operaţiuni comerciale fictive. De precizat este faptul că semnatarii documentelor nu au avut cunoştinţă de înţelegerea dintre suspect şi reprezentanţii societăţii beneficiare a contractului anterior menţionat, întocmind actele la solicitarea acestuia din urmă", se mai arată în comunicatul DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ