DNA: Relu Fenechiu, urmărit penal pentru trafic de influenţă şi spălare de bani

| 23 iun, 13:24

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu este urmărit penal de procurorii DNA Ploieşti pentru trafic de influenţă, în formă continuată, şi spălare de bani, fapte săvârşite în perioada în care era deputat.

Relu Fenechiu a fost adus, joi dimineaţă, la sediul DNA Ploieşti din penitenciar pentru a i se comunica calitatea procesuală şi acuzaţiile. În prezent, el se află în executarea unei pedepse în dosarul 'Transformatorul'. 

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, în perioada 2012-2014, Relu Fenechiu, în calitatea de deputat, a pretins şi primit de la o firmă de software, un procentaj de 15% din valoarea a două contracte promovate de Ministerul Justiţiei (în valoare de 14,7 milioane lei fără TVA) şi de o societate farmaceutică cu acţionar majoritar Ministerul Sănătăţii (în valoare de aproximativ 1,8 milioane euro), pentru sprijinul promis şi acordat în câştigarea şi derularea acestor proiecte. 

"Concret, sprijinul acordat de Fenechiu s-a materializat prin intervenţia sa la funcţionari din cadrul Ministerul Justiţiei sau la persoane din conducerea societăţii farmaceutice, asupra cărora avea influenţă la acel moment. Pentru acest 'ajutor', suspectul a primit de la reprezentanţii firmei de software, prin intermediul a două societăţi pe care le controla, suma totală de de 620.000 euro", susţin procurorii. 

DNA precizează că, pentru a disimula provenienţa ilicită a banilor, între cele două societăţi şi firma de software au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în realitate serviciile respective fiind efectuate doar de către angajaţii acesteia din urmă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ