DNA: Şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor IJP Ialomiţa, reţinut după ce a fost prin în flagrant

| 17 sep, 2013

Şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa, Cornel Tache, a fost reţinut, marţi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de luare de mită, complicitate la evaziune fiscală şi trafic de influenţă şi va fi prezentat Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, pentru 29 de zile.

Alături de el a fost reţinut şi Dragoş-Laurenţiu Păun, consilier superior la Serviciul Sănătate şi Bunăstare Animală din cadrul Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Ialomiţa, pentru luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi AGERPRES, Cornel Tache, în perioada iulie - septembrie, a primit cu titlu de mită, de la un denunţător, mai multe sume de bani pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, înlesnindu-i acestuia desfăşurarea de operaţiuni comerciale cu încălcarea normelor fiscale.

De asemenea, în cursul anului curent, inculpatul Tache a primit de la acelaşi denunţător suma de 32.000 de lei pentru a-şi folosi influenţa asupra lucrătorilor de poliţie de la IPJ Călăraşi - Serviciul de Investigare a Fraudelor, astfel încât să îi determine să soluţioneze un dosar în care era cercetat penal pentru evaziune fiscală, în favoarea acestuia.

DNA arată că, în august - septembrie, inculpatul Păun a primit, în total, suma de 1.000 de lei de la acelaşi denunţător pentru a nu-i aplica acestuia sancţiunile legale pentru nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la măsurile sanitar-veterinare.

Cornel Tache a primit, luni, de la denunţător suma de 20.000 lei, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ