Dosarul Alina Bica: Crinuţa Dumitrean, reţinută pentru abuz în serviciu

| 24 noi, 2014

Crinuţa Dumitrean, fosta şefă ANRP, a părăsit, luni seară, sediul DNA cu cătuşe la mâini, fiind reţinută pentru 24 de ore. Marţi pentru ea va fi propusă arestarea preventivă, pentru abuz în serviciu.

 

Fosta şefă a ANRP Crinuţa Dumitrean a fost adusă luni la DNA cu mandat, pentru a fi audiată în dosarul în care este acuzată şi Alina Bica, privind despăgubirile pentru un teren supraevaluat cu 61 de milioane de euro, aprobate în 2011, când Dumitrean era preşedintele Comisiei Centrale de Despăgubiri.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au emis pe numele Crinuţei Dumitrean un mandat de aducere, aceasta fiind ridicată de poliţişti şi adusă cu o maşină la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Surse judiciare au declarat că procurorii DNA o vor audiat pe Crinuţa Dumitrean şi îi vor aduce la cunoştinţă învinuirile.

Potrivit surselor citate, Crinuţa Dumitrean, preşedintele ANRP la data faptelor şi care, potrivit Regulamentului de funcţionare, era şi preşedinta Comisiei Centrale de Despăgubiri, nu a putut fi audiată până în prezent, întrucât a fost plecată din ţară.

Şefa DIICOT Alina Bica a fost arestată preventiv, sâmbătă dimineaţă, printr-o decizie luată de instanţa supremă. Bica este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu despăgubirile aprobate în 2011 lui Gheorghe Stelian pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu 61 de milioane de euro. Alina Bica era atunci secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi membru al comisieri din ANRP care a aprobat despăgubirile.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ