Dosarul licenţelor MICROSOFT: Ministrul MIHNEA COSTOIU a fost chemat la DNA

| 16 iul, 2014

Licente Microsoft. Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, a fost chemat miercuri la DNA, pentru audieri in dosarul contractelor paguboase privind achizitia de licente educationale. Acesta a venit la sediul institutiei in calitate de martor.

Licente Microsoft. In acest dosar, au fost chemati pana acum la DNA, in audieri, Ion Moraru, actualul sef al secretariatului General al Guvernului (SGG), Eugen Bejinariu, fost sef al SGG, dar si membri ai conducerii Microsoft Romania, Ioan Cordos, fostul secretar de stat din Ministerul Comunicatiilor.

Statul roman a incheiat mai multe contracte cu Microsoft pentru cumpararea unor licente pentru calculatoarele din scoli, in urma cu 12 ani. DNA considera ca, in unele cazuri, s-au cumparat chiar mai multe licente decat era nevoie in unitatile de invatamant din Romania, adica mai multe licente decat calculatoare.

In perioada 2004-2009, Ministerul Educatiei a semnat contracte de inchiriere si extindere a licentelor educationale destinate unitatilor de invatamant pentru care a platit o suma de aproximativ 9 milioane de euro.

Citeşte şi: Fostul director general al MICROSOFT România, Sorin Eftene, audiat la DNA


Conform comunicatului DNA, au fost inchiriate aproape 200.000 de licente pentru softuri si sisteme de operare necesare calculatoarelor din scoli, achizitionate in perioada 2001-2008, "existand indicii privind crearea unei obligatii de plata a unui pret cu aproximativ 5,4 milioane euro mai mare decat pretul pentru inchirierea licentelor efectiv utilizabile (contractul in valoare de 105 milioane de dolari a fost derulat in perioada 2004-2009) ".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ